Generalno, kvalitet hrane kod nas je loš.Što se tiče mesa, tačno je da je zatrovano, ali isto tako i paradajz se prska i po 15 puta.Koliko samo postoji faktora koji utiču na neke bolesti-konkretno vakcine i lekovi, da bi se sve svelo na meso itd...Moram da dam primer prepelica, jer verujem u onu izreku- " vi ste ono što jedete".Mlade prepelice , a i kasnije jedu mix za piliće sa npk gde je n oko 25% i posle se smanjuje.TO NIJE HRANA KOJE ONE TREBA DA JEDU, jer u prirodi sigurno neće jesti kukuruz , sojinu sačmu i veštačke dodatke, niti prskano povrće.Za njih je esencijalno da jedu insekte!! i ljudi su prijavljivali da su ptice jele svoje perje, bile bolesne i loše izgledale. Čim im se ubace insekti, prestaju da jedu svoje perje i ne razboljevaju se.Naveo sam primer prepelica, a toga ima i kod uzgoja ostalih životinja kolko hoćete.
Moram i da napomenem da nigde na hrani za piliće, bar te koja se masovno uzima, nema sertifikat kakvog je porekla ta soja i kukuruz...Inače, svojim očima sam sam video kako izgledaju i kako rastu pilići koji imaju preko 20 ari prostora da jedu gliste, bubice, lucerku, pepeljugu i tako dalje, a kako izgledaju ovi sa budalaštinom od hrane, koje rastu ko iz vode u nehumanim uslovima.