Pozdrav svima ljudi!
Molio bih vas da mi pomognete
Situacija je ovakva - nakon 5 godina bez tegova i 23kg manje, resio sam da se ponovo aktiviram. E sad problem je u tome sto zivim u inostranstvu (Katar), i ogranicen sam izborom suplementacije, a bogami i cene su im paprene.
Pa da krenem:
prvo krecem na masu,
1 - micelarnog kazeina nema, samo kazeinat koji mi ne pada na pamet da pijem (probao), kakvu alternativu predlazete?
2 - da li ima smisla pred spavanje jesti teletinu ili jagnjetinu
3 - da li ima smisla popiti mericu wheya i onda posle 20min poklopiti porcijom ovsenih, znaci da ne mesam jedno i drugo, znam da je cudno pitanje, ali jbg takvi su mi uslovi.
4 - znaci uzeo bih, whey, bcaa (samo u talbletama, posto nema u prahu), glutamin, nesto za tetive i zglobove, omega3, neki kompleks vitamin+mineral.
5 - Blendova takodje nema, sta da radim po tom pitanju, da li mesati whey i tunjavi kazeinat
Za ne poverovati, ali ovde je jako popularan scitec nutrition, tako da sam i po pitanju brendova ogranicen.
5 - Da li mi je potreban kreatin, ili da te pare ulozim u jos wheya ili neceg drugog.
Doze : Na klopu mogu izgurati, preko 100gr proteina, tako da bih na prasak uzimao jos oko 80gr
glutamin 20gr dnevno
bcaa 20 gr
Sta mislite da li bi bilo pamtetno (s obzirom na to da krecem na masu) da ne uzimam bcaa i glutamin ujutro, nego napraviti neki miks u toku treninga, i onda poklopiti sa pwm. Ako mozete malo da mi pomognete oko doza (s obzirom na finansije), tj. kad mi je najbitnije uzimati bcaa i glutamin, i koje doze minimalno.
To bi bilo to za sad,
Hvala vam puno unapred!