Postovani forumasi,
Otvorio sam svoju temu jer mi treba nekoliko saveta, kako na pocetku svoje transformacije, tako i tokom nje.
Da se predstavim ukratko, 35god, 180cm, 95kg, bf sigurno 30-35%.
Bavim se kanc. poslom. Pre 7 godina sam dobio prvo dete i prestao da pusim i napravio sam 130kg. Onda sam pre 4 dobio i drugo i resio da smrsam. To sam, znam, uradio na jedan nezdrav nacin. Bez vezbi i sa malo kalorija. Skinuo sam 40kg za godinu dana, i od tada dodao svega par kg, za par godina. Ne pijem alkohol, tj ne pijem nista sem vode. Iako sam smrsao nezdravo to opet pokazuje da imam jaku volju kad se nesto resim. Sada sam resio da dovedem svoje telo na neki dobar fizicki izgled, adekvatno mojim godinama.
U teretanu idem 4 meseca, i iscitao sam ovaj forum u potpunosti. Od suplementacije imam sve: prot, bcaa, glut, no reaktor, vitamine, kazein, omega 3. Sve je od Pedje i the nutrition. Nabavicu i kreatin.
Vezbam 4 puta nedeljno, i 2 puta nedeljno basket. Mozda jos jednom uleti i trcanje ili bajs.
U principu mi je sve jasno i oko treninga i oko suplementacije i oko ishrane.
Ono sto me konkretno sada zanima je sledece: da li da krenem sa bulkom pa onda rotacije i keto na kraju, ili obrnuto?
Sadasnja ishrana mi izgleda ovako: 1. Ovsene 100gr i 30 whey, 2. Kazein. 3. Rucak sta zena spremi, 4. Trening i pwm sa dekstrozom, 5. Vecera ( gledam da bude piletina) 6. Kazein. Menjacu to kad se odlucim na sta prvo da krenem.
Veliki uvod za kratko pitanje, ali me mnogo muci. Postavacu svoj napredak u ovoj temi kako bi pomoglo i nekom slicno meni. Hvala svima, a posebno adminima jer je forum odlican.