Do proslog leta 75kg,onda sam ostavio cigare,kupio 2 bucice od po 11kg(moze i manje da se namesti) i poceo po malo da dizem.do tada nisam dizao nista teze od kasike,nisam mogao ni 1 sklek,bukvalno sam se i sa zenskim sklekovima mucio.
poceo sam tako malo po malo nekad 2,3x nedeljno,nekad 5 nekad nisam po 10-15 dana...radio sam tipa 1 vezbu za biceps 15 ponavljanja pa po 10-12 serija,predpostavljam kao i svaki pocetnik koji nema blagog pojma a ne konsultuje se nisakim.
Onda sam krajem januara kupio veliku sipku i 50kg tegova i krenuo ozbiljnije u odnosu na do tad.
u medjuvremenu sam citao po interentu,sticao neka znanja itd. ali sve je to bilo neozbiljno pre svega ishrana
koja je i dalje dosta tanka ali zato sam se i reg na ovaj sajt koji vec dugo citam i popravljam ishranu polako.
Plan mi je bio d aprvih nekoliko meseci radim kuci i tek onda krenem u teretanu (jos nisam krenuo).
jedna od najvecih greski je sto osim prvih mesec dana,uopste ne radim ledja.mislio sam njih da resim najvecim delom zgibovima i kupio sam onu sipku za vrata pre par meseci i nisam mogao ni 1 zgib,predpostavljam jer sam bio preslab a imao dosta viska kg.mesec dana sam se ja tu verao, 2,3 dana zarewdom radim onu negativnu fazu,zadrzavam se na sipci,pa visim itd.uspeo sam posle da uradim 1,jednom sam cini mi se i 3 odradio,ali brzo sam tu gubio snagu i psihicku i batalio sam to i dao drugu sipku.posle sam nastavio jos malo sa tegovima da radim ledja ali vec par meseci nista,ni sam ne znam zasto.
ovih 6 meseci od kad imam tegove uglavnom sam radio rame i grudi 1x ned, ruke 1 ili 2x ned., noge 1x u 7-10 dana
Trenutno radim ovako :
Grudi benc 4ser 7pon 57kg [posto radim kuci "benc" radim na podu,kao i sve ove ostale vezbe sto bi trebalo na klupi]
razvlacenje bucima 4ser 15pon 13,5kg
potisak bucicama 4ser 10pon 20kg
Rame Military 4ser 8 pon 40kg
lateralna podizanja 4ser 14pon 7kg
potisak sedeci 4ser 10 pon 15kg
Biceps: dvorucni biceps pregib sipkom 4ser 8pon 40kg
jednorucni pregib sedeci 4ser 8 pon 17kg
jednorucni pregib stojeci 4ser 20pon 7kg
Triceps: uski benc 4ser 7pon 54kg
potisak iza glave 4ser 12pon 13,5kg
potisak sa cela bucicama 4ser 12pon 12 kg
Noge: cucanje 6 serija 8pon 57kg
podizanje listova 4ser 25pon 20kg
Zanima me kako dalje, ovo je i dalje neozbiljno,pre svega sta da uradim da smanjim veliki bf,
da li je ovo za sam pocetak uopste dobro,jel sam dovoljno napredovao u smislu snage, tezina koje mogu da podignem. ja imam misic ali se on vidi tek kad stegnem jel to zbog velikog %bf?