Pozdrav ekipa , treba mi vasa pomoc oko izbora nekih supstanci ali prvo da vam ispricam ponesto o sebi da nebi slucajno neko pomislio da sam jos jedan klinja koji hoce da se sjebe pre nego sto postigne svoje prirodne maximume.
Bavim se sportom u kojem snaga igra vecinsku ulogu vec 16 godina. Od toga sam poslednjih 10 god bio ajde da kazem "profesionalac" , imao sam neke stipendijice , bio sam reprezentativac , drzavni rekorder , putovao po svetu itd..
Celu karijeru bio sam cist i sve rezultate sam ostvarivao posteno kako sportska etika olimpijskih sportova nalaze..
Kao reprezentativac radio sam (pisao) 15ak doping kontrola na takmicenjima , kod kuce itd... Takodje kao stipendista i reprezentativac sam radio dva puta godisnje (predhodnih 6-7 god) preglede u zavodu za sport i medicinu na kosutnjaku u beogradu i ako izuzmemo neke manje bitne sitnice mogu opusteno reci da sam perfektno zdrav covek i da ne postoji zdravstvena bojaznost zasto se ja nebih sada za kraj karijere bavio malo sportom za svoju dusu
Naime sve ove godine bio sam kao za lanac zavezan , niko te nepita kako si , dal si povredjen itd nego se od tebe samo traze rezultati inace nista od para... Tako da je bilo perioda gde treniras i pod brufenina i pod blokadama itd ali izbora drugog nisam imao...
Sada ove godine se prica menja , napunicu 30 do kraja godine i ozbiljnoj karijeri se sada blizi kraj , reprezentativac vise nisam... Finansije od saveza, drzave ili bilo koga drugog vise ne primam tako da sam konacno posle dugo godina sam svoj covek i mogu da radim sta hocu...
Sada zelim karijeru zavrsiti dostojanstveno sa jednim dobrim rezultatom koji ce da ostane meni licno kao uspomena na sport i godine koje sam mu posvetio
Zalim nastupiti na jednom malom prijateljskom takmicenju u svom rodnom gradu.. Pred domacom publikom gde nema doping kontrole i nikakvog pritiska..
E sad dolazi onaj deo gde mi vi mozete pomoci Imam fore 15-16 nedelja da se spremim za ovaj poduhvat , razmisljao sam voziti neku kuru od 12 nedelja..
Moj pripremni ciklus ukratko bi izgledao ovako , prve 4 nedelje trening-baza.. Radi se sirok spektar vezbi , velik broj ponavljanja (8-10).. Cilj ovog ciklusa je nabiti malo kvalitetne mase , ojacati i ocvrsnuti malo tetive , vezivna tkiva i pripremiti telo za power fazu.
Druge 4 nedelje su power transition faza.. Broj vezbi se lagano smanjuje , ubacuju se polako tehnicke vezbe u kojima se vezba tehnika i explozivnost .. Broj ponavljanja u svim vezbama se smanjuje na 3-6 ponavljanja ali se zato tezine povecavaju.. Cilj ove faze je da se predhodno nabijena masa polako aktivira i pokrene i da se sva ta tonaza i volumen treninga koji je ranije radjen lagano smanji i usmeri ka povecanju ciste snage
Treca faza je poslednje 4 nedelje gde se suve vezbe snage polako smanjuju i po seriji se ne radi nista vise od 3-4 ponavljanja na malo vecim tezinama.. Daje se veci akcenat na tehniku i usavrsavanje pokreta za nastup.
Pozeljno bi bilo u ovoj fazi blago spustiti telesnu masu i ne koristiti supstance koje navlace dosta vode kako bi telo "zivnulo" u smislu explozivnosti i tehnike...
E sad na osnovu svega ovoga napisanog kako bi ste vi osmislili kuru?
Evo moja neka zamisao bi izgledala ovako a vi slobodno me ispljujte ako mislite da nevalja
Osnovna komponenta test enth 400-500mg nedeljno tokom svih 12 nedelja kure
Uz to prvih 6 nedelja recimo DBOL? a drugih 6 nedelja nesto sto ipak ne navlaci vodu a daje dosta performanse sto se tice snage recimo trenbolon acetate?
Zbog velikog volumena treninga i zelje da se nabaci 4-5kg mi dbol deluje kao okej izbor za prvih 4 ili 6 nedelja.. a za pred kraj kure trembolon jer koliko vidim kazu da je dobar za snagu... U obzir mogu doci i 3 pomocne komponente.. Recimo prve 4 nedelje dbol druge 4 nedelje druga supstanca i trece 4 nedelje neka treca supstanca koju mi vi preporucite
Jedino je uslov da ta druga polovina kure bude sacicenja od supstanci koje ne navlace previse vodee jer mi u tom periodu nije cilj biti trut koji ce se kotrljati po putu vec mi je krajnji cilj biti jak , brz i explozivan ...
Uz sve to naravno spremio bih i nolvu u toku i posle kure a po potrebi ako mislite da treba mogu i HCG (recimo negde na polovini kure 2 nedelje hcg-a i na kraju kure poslednje 2-3 nedelje isto tako) cisto da testisi ostanu u poslu i da se lakse posle oporavim u toku PCT-a...
Trenutno sam 98kg , 183cm 14% BF , kuru bih zaleo zavrsiti negde izmedju 105 i 110kg
Ishranu poznajem poprilicno dobro tako da nema potrebe da mi kao nekom totalnom pocetniku pisete kako nista od ovoga nece uspeti ako se ne hranis dobro itd itd itd... Naturalno sam postigao neke sasvim lepe rezultate i kroz godine experimentisanja na sebi shvatio sam kako mi najbolje odgovara da se hranim.
To bi bilo to, nadam se da ne smeta sto sam malo opsirno opisao svoju pricu
Udelite slobodno neki predlog kako i na koji nacin bih mogao da postignem ovo sto zelim
HVala unapred svima!