Pozdrav, pokusacu da budem sto kraci.
Treniram dosta dugo i kad god bih se rezao isao bih prvo rotacije i onda bih, ako bih izlazio na takmicenje, isao keto poslednje 3-4 ned.
Posto ne planiram ove godine da izlazim i necu koristiti aas, malo mi je slabiji intenzitet treninga i sam oporavak ali bih opet zeleo da postignem sto je moguce bolju formu.
Zbog toga sam mislio da idem na low carb.
Mislio sam da idem minus ~500kcal dnevno kako bih spustao 0.5kg nedeljno, sto mu dodje ukupno oko nekih 3000kcal u mom slucaju. Ono sto me buni je sto nailazim na oprecne informacije oko unosa UH. Iz nekog razloga se bojim da unosim vise od 100g UH na rezanju a citajuci sada razne clanke i sluzeci se kalkulatorima dosao sam do rezultata da bih dnevno trebao da unosim i do 300g uh. Znaci ako bih isao 2.2g p/kg tezine, 20% masti od ukupnog broja kcal, ostalo bi mi oko 300g uh da unesem...
Brojka mi je neverovatna, ja sam na rotacijama na high carb danima unosio najvise 250 i isao sam 250/150/0 i bio sam tu negde oko 3200kcal a nisam primetio da mi se forma drasticno poboljsala (mada imao sam samo 1kardio nedeljno i pojacan unos masti).
Zbog toga bih voleo da cujem od Pedje ili nekog ko se dobro razume koliko je ovo realna racunica i koliki bih unos UH i kcal trebao da imam na low carbu (190cm/104kg/~11-12bf su mi trenutne mere)?