Stevane, mene samo zanima oko ponavljanja i pauzama. Čuo sam da nakon sat vremena kortizol se povećava. Da ne treba trenirati preko sat, i odmor oko 30 sekundi, tako pišu skoro svi magazaini. Ali kako ćeš ti čoveče nakon benča ili čučnja odmoriti samo 30 sekundi?
Tako da po tebi koliko ponavljanja je okej za hipertrofiju?
I da li je sat i po treninga mnogo?
Odmaram oko 90 -12o sek između serija, nekad i manje, zavisi.
procitao sam sve pa sam nekako mislio da je najbolje ovde da odg
pa gledaj
trening nema veze sa sintezom (nikakve dirketne) niti postoji trening za deifnciju niti trening z amasu niti ti bilo ko na ovom dunjaluku
(malo se salim sa terminima ) moze reci tako i tako
termini i pojmovi sa koje ti ovde iznosis su produkt posassti sa zapada a pojavom interneta gde se putem foloewra,lajkova i ostalih sranja uzima OGROMAN novac
sto god vecu glupost da kazes,imas vise love
Imas primer u nasoj zemlji,gde npr imas trening za grudi Phill Heath i ima 50k pregleda.
Dok trening NIxe sa nekim knjigama,kanapima i ko zna sa cim ima 250 000 pregleda
Ja ne kazem da si ti neki napaljeni klinac koji gleda takve gluposti,ali je ocigledno da citas,ali je na zalost i ocigledno da ti info bas i nisu jasne tj da da izdvajas samo ono sto ti smatras relevatnim ili kao moguci uzrok tvog napredka ili kontra njega
stvar je kod tebe jedostavna -dosegao sai plato i kortizol i sinteza preotina sa tim nema veze
cak sta vise-OGROMNA greskla tipa -NE TRENIRAM NOGE JAKO..da ne budu velike.To je ono...ti noge velike u natural fazi da imas velike ili da ti budes velik je u domenu SF....e sada sta je pojam veliko. Gledajuci tvoju prof sliku,to svakako izlgeda korketno,ali daleko od velikog.
A bas na TRENINGU nogu i bas u tvojim godnima je telu POTREBAN TAKAV napor jer kod treninga nogu izlucevina testa (testosterina koji je KRIVAC ZA SINTEZU proteina ) je NAJVECA,pa cak i da postoji ogucnost kortozila,test ce da ga ponisti
..zanimljivo jel da? Jbg..ali ovo neces svugde da procitas jer boze moj..ko ce da upire noge da radi...prevedeno..tebi bi bilo bolje da treniras noge 2 puta nedljeno,i imati ces mogucnost napredka za gornji deo tela verovatno neki vr period...
... jednom su pitali Aroolda da otkrije tajnu velikih ruku- Odgovor je bio,pa imam velike ruke iz razloga sto jako treniram noge!
itd itd itd
samo u kratko,posto zurim na trening
...noge naravno....