Pozdrav,za pocetak nesto o meni,letos sam smrsao nekih 10kg i posle toga krenuo u teretanu,ishrana je bila vecinom ok,bez nekog teskog junka ali ipak se provlacilo tu dosta slatkisa i slicnog,tako da sam resio ovih dana da krenem ozbiljnu ishranu,citam ovaj i slicne forume vec skoro godinu dana tako da mislim da imam dobru teorijsku podlogu,inace visok 172 i tezak trenutno 70kg,20 godina
1. obrok: 100g ovsenih,2-3 belanca
2. obrok: 50g pirinca (basmati,citao sam da je najzdraviji),50g ovsenih,100g belog mesa,salata
3. obrok(pred trening): 100g pirinca,150g belog mesa,jabuka
4. obrok(posle treninga): 250g belog,300g krompira (whey odma nakon treninga)
Negde izmedju bih ubacio kao uzinu 50g oraha i parce avokada,cisto da upotpunim masti
Cela ideja je da u toku dana unesem oko 150g proteina,250g hidrata i 50g masti,sto je nekih 2000kcal mozda malo jace. Od izvora hidrata sam se odlucio za pirinac,ovsene i krompir,to bih kombinovao sa kuvanim graskom i pasuljom,cisto da ne bude monotono,a od mesa bi tu jos isla i junetina,ponekad i riba.
Valja li ovo cemu ili da menjam nesto,posto bih sutra vec isao da kupujem sve ovo,konacno posle 6 meseci imam uslova da se hranim kako sam zamislio
jedna slika trenutnog stanja u prilogu(levo je oktobar 2016,desno trenutno),sve sugestije i kritike dobrodosle naravno