Imam 35 godina, 190cm, 95kg, bf ~17-18%, bavim se rekreativno bodibildingom 10ak godina sa pauzama.
U zadnje vreme imam problem na treningu cim se malo vise opteretim. Ne znam kako najbolje da opisem sta mi se desava ali otprilike kad odradim seriju neke vezbe za vecu grupu misica (bench, cucanj, mrtvo) i kad spustim tegove pocinjem da se znojim, srce pocinje da mi lupa, imam osecaj kao da me hvata nesvestica i jaaaako je neprijatno osecanje. Onda sednem, pokusam da se iskuliram, da disem i da se smirim, uzmem malo vode i pokusavam da ne panicim mada mi deluje kao pocetak panicnog napada (sto je mozda moja psiholoska reakcija na sve to). Ostatak treninga odradim jako lagano da mi se ovo ne bi ponovilo jer definitivno nesto nije u redu.
Problem je sto mi se ovo javlja na nekim manjim tezinama, na primer cucanj sam ranije regularno radio sa oko 100kg u zadnjoj seriji sa 6 ponavljanja ali od kad je ovo pocelo da mi se desava dodjem do 70kg i desi mi se sve ono opisano. U medjuvremenu napravio sam pauzu od teretane 2 meseca i danas krenuo opet da treniram misleci da ce pauza da resi to ali na prvom treningu danas mi se desilo na benchu sa 50kg koji generalno radim sa 100kg u zadnjoj seriji.
U dnevnom funkcionisanju nemam tegoba. Generalno nemam nekih zdravstvenih problema, radio sam sistematski pre 6 meseci i bio sam ok. Hranim se normalno, nisam ni na kakvoj dijeti sa niskim UH ili slicno, od suplemenata koristim samo whey (i dekstrozu u pwm).
Ima li neko slicnog iskustva ili ideju sta je sve ovo i kom doktoru da se obratim?