Malo mi deluje da ti edukujes u stvari nas, a ne da si trazio misljenje tj da si dosao po potvrdu svog sopstvenog misljenja koje je aposlutno pogresno.
Uloga test suspenzije zadnjih 5 dana prije natjecanja da me održi na životu prije dop testa, ionako traje 6-8h aktivno u tjelu.
Nigde veze i to se ne radi. Ne postoji nikakav "dop testa" niti bilo sta, a pogtovo ne u tako kratkom periodu nakon koriscenja dugih estera- veoma dugacka tema, opsirna i da ne spominjem mogucnost stvaranja abecas usled apliakcije vodenog rastvora, a kada je imunitet gotovo na rubu ponora usled dijete, hemije, dehidracije itd. itd itd
Plan je nakon testa e i wina, test p i oxandrolone tu sam mislio ubaciti masteron da dobijem više na suhoći
Ovo jeste neka uobicajena praksa
do sad nije bilo potrebe trovat se previše.
nista manje, ni vise no sto se vec trujes
Njega sam mislio nakon bine, nakon što mi se hormoni oporave
Nadam se da nisam pogresno razumeo.
Planiras da OPRAVIS hormone posle bine ( vrv mislis na nekakav PCT poluparan posto vidim tj mogu da primetim da citas dosta, ali su ti se informacije ozibljno pobrkale), i da nakon oporavka hormona krenes sa Tren Acetatom
. Mislim, nemam reci zaista da opisem kakvo bi ovo samoubistvo bilo- mislim na hormononalno samobusitvo, a ni ovo drugo ne iskljcuujem
Do sada sam koristio Proviron ali koliko sam skužio i pročitao da daje isti eff samo je oralni.
Da, sada tek vidim da i sam kazes da citas.
Proviorn i masteron- slicno ali ne ISTO
Proviron (oral 1-methyl-dihydrotestosterone)
Masteron (an injectable form of 2-methyl-dihydrotestosterne)
Da ne ulazim u velika pisanja i objasnjavanja..........
..............glavna razlika između Provirona i Masterona je njihov relativni nivo anaboličke aktivnosti u skeletnim mišićima. Oba steroida su sposobna da se vežu i aktiviraju androgeni receptor u mišićnom tkivu. Kao takvi, oba su teoretski sposobna da podrže rast mišića. Ali postoji jedan veliki problem sa Provironom. Kao i osnovni steroid dihidrotestosteron, Proviron ima visok afinitet za enzim 3-alfa hidroksisteroid dehidrogenaze (3HSD).
Zašto je ovo važno? To je važno jer 3HSD proizvodi slabiji steroid uklanjanjem vrlo važne 3-keto grupe na aktivnoj molekuli steroida. U ovom slučaju proizvodi ono što je poznato kao slabi steroidni "dioli". 3HSD je prisutan u velikim količinama u mišićnom tkivu i predstavlja neku vrstu blokade zida kroz koji steroid može proći prije nego što bude u stanju da pronađe svoj odgovarajući receptor u citosolu ćelije. Proviron i DHT će aktivno tražiti 3HSD ako hoćes, i kao rezultat toga vrlo malo će pronaći receptor pre nego što se pretvori u slabo aktivne steroide. Zbog toga ljudi ne dobijaju mnogo mišićne mase dok uzimaju DHT ili Proviron. 1-metilacija može dovesti do poboljšanja oralne bioraspoloživosti Provirona, otuda i činjenica da je to oralni lek, ali ne čini mnogo da ga zaštiti od 3HSD.
Masteron sadrži 2-metilirani derivat DHT-a. Za razliku od 1-metilacije Provirona, ova izmena ne štiti steroid tokom oralnog doziranja. Zbog toga vidimo Masteron samo kao liek za injekcije.
Međutim, pomeranje metilne grupe sa pozicije 1 na 2 na steroidnoj kičmi veoma efikasno sprečava konverziju od strane 3HSD.
Kao rezultat toga, steroid je dobro opremljen da uđe u ćeliju i probije odbrambenu liniju 3HSD enzima. Doći će do citosolnog androgenog receptora u visokim koncentracijama, i zbog toga može dati merljiv učinak izgradnje tkiva. Dakle, poenta je da iako oba mogu pomoći da se poboljša izgled mišića tokom priprema za takmičenje, samo će Masteron zapravo ponuditi snažan učinak na samo mišićno tkivo.
To znači potencijal za mnogo veću veličinu mišića i dobitke snage tokom faza izgradnje treninga, i u najmanju ruku veći nivo očuvanja mišića tokom faza treninga ( zbog anaboličkog delovanja u mišićima koje pomaže u suzbijanju kataboličkih efekata ograničenje kalorija).
Ova dva leka dobro ilustruju činjenicu da kategorizacija delovanja steroida na osnovu tri derivata baze (testosteron, nandrolon i dihidrotestosteron) nije vrlo precizna praksa. Dakle, sledeći put kada neko kaže “Ovo je derivat DHT-a… pa”, možete mu reći “Pa šta? Želim da znam šta radi OVAJ steroid, a ne DHT!”