pozdravim svima.
treba mi pomoc oko mrsavljenja.citao sam ovaj forum i hteo sam da sastavim jelovnik,da vidite kako bi se ja hranio pa ako ima nekih gresaka da me ispravite ili da me date neki drugi savet.
treba da napomenem da sam visok nekih 190cm i tezak izmedju 140-150kg.svestan sam da sam se hranio skroz nezdravo,ali sam odlucio da to promenim,sto pre.vidim da je mnogim ljudima pomogla dijeta rotacija uh.pa sam odlucio i ja da krenem sa tom dijetom.
krenuo bih ovako sa hidratima.250-50-200-50-150-75-125 i tako u krug.od hidrata bih koristio ujutru ovsene pahuljice,a tokom dana integralni pirinac,mozda ponekad krompir.
citao sam da bi trebalo da unosim oko 1.5gr proteina po 1 kilogramu.sto se tice proteina svaki dan bih jeo sledece:5 celih jaja-uvek ujutru,500gr belog mesa rasporedjeno u 3 obroka i 250gr mladog ili svezeg sira uvece pre spavanja.to je oko 155 gr proteina dnevno.
a sto se tice zdravih masti,znam gde ih ima ali ne znam koliko njih da unosim.ujutru bih jeo cela jaja 5 komada i uvece 50gr oraha ili lesnika uz sir.
i mislio sam da uz prva 4 obroka jedem bareno povrce,kupio bih boraniju u kesici ili one frikomove mixeve,i jedno 200gr obario samo u vodi i rasporedio po obrocima.to bi bilo oko 50gr povrca uz 1 obrok da li je to malo??
sto se tice spremanja hrane,meso bih pekao sa jako jako malo masti jer sam kupio juce neki dobar tiganj,nista se ne lepi ,morao sam odmah da ga isprobam
malo bih samo stavio vegete ili neki dodatak da ima bar neki ukus.jaja bih takodje pekao na vrlo malo masti,pomesao bih jaja i ovsene i ispekao.pirinac samo na vodi,i malo posolio i mislim da je to ok?
sto se treninga tice,isao bih 4 puta nedeljno u teretanu i vozio biciklo jedno 15 minuta posle treninga.radio bih jedan dan ramena,drugi dan ledja i triceps,treci grudi i biceps i zavrsio cetvrti dan sa nogama.vezbe znam otprilike sta koja pogadja,samo treba da nadjem odgovrajucu tezinu i pravilno da je izvodim i mislim da je to to??
malo sam se raspisao,ali ne znam da li bi moglo krace :)ja vam se zahvaljujem unapred na pomoci.svaki savet i kritiku prihvatam!pozdrav jos jednom!