Novembar 02, 2024, 05:18:49 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.974 članova - Poslednji član: tonyasaarisk
X3MShop banner

Autor Tema: Jutarnja masa  (Pročitano 4006 puta)

Van mreže Kimi12

• Član
  • *
Jutarnja masa
« poslato: Januar 24, 2017, 02:43:09 posle podne »
Pozdrav svima,
E ovako, treniram rano ujutru, bukvalno na prazan stomak i pokusavam da radim na masi. Budim se oko 7 7i15 i u teretani sam oko 8. E sad me zanima sta bih mogao da ubacim pre tog treninga da mi da jos snage i pritom da ne gubim nista iako na prazan stomak treniram(i koliko je to uopste dobri ako vam je cilj misicna masa). Ja se dakle probudim pa trening pa utoku treninga 5bcaa posle treninga 2mere prot i krea pa se najedem a posle u toku dana jos 3 obroka imam i uvece pola mere prot i 5g glutamina.

Poz

Van mreže SlobodanS

• Global Moderator
  • Super-heavyweight Member
  • Hammers and nails
Odg: Jutarnja masa
« Odgovor #1 poslato: Januar 24, 2017, 02:53:37 posle podne »
Pa vaze sva pravila za MASU,kao da treniras popodne ili uvece,znaci suficit,prava hrana itditd..

Glavna razlika je cinjenica da treniras na prazan stomak i moras da gutas brdo antikatabolika ujutru da ne udjes u katabolizam za vreme treninga...

Van mreže VOJA.S

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #2 poslato: Januar 24, 2017, 02:55:13 posle podne »
A zasto bi trenirao na prazan stomak?
Mislim ok ali ne mozes da jedes ujutru ili je nesto drugo?

Van mreže Kimi12

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: Januar 24, 2017, 03:13:06 posle podne »
Pa navikao sam ujutru, najprijatnije mi je tada da radim.

Van mreže VOJA.S

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #4 poslato: Januar 24, 2017, 04:25:29 posle podne »
Pa navikao sam ujutru, najprijatnije mi je tada da radim.
Ok, skapirao sam u vezi treninga ali pitam te zasto ne jedes ujutru pre treninga?

Van mreže Kimi12

• Član
  • *
« Odgovor #5 poslato: Januar 24, 2017, 05:49:26 posle podne »
Izvini, moguce da nisam procitao lepo. Pa gle ja cim ujutru ustanem ne mogu da jedem, cim pocnem da guram hranu u usta neka mucnina mi dodje. Ali posle pola sata nakon sto se rasanim mogu da jedem. E sad ne mogu da stignem da jedem jer ono kao sa drustvom sam se dogovorio u 8 ujutru u teretanu a budim se oko 7i15 20 pa ne mogu da stignem, a legam kasno oko 12 1 pa ni ne stizem da se naspavam. Sad kad sam ovo napisao izgleda malo neodgovorno smesno i zalosno.

Van mreže SlobodanS

• Global Moderator
  • Hammers and nails
« Odgovor #6 poslato: Januar 24, 2017, 05:54:41 posle podne »
Pa izgleda,ali to je tvoj intimni problem...

Krkaj saku antikatabolika i ne brigaj,dobar pwm i shake i dobar obrok 1h nakon toga i neces imati problema...

Ali svakako bi trebao da pokusas da ubacis dorucak pre treninga...

Van mreže VOJA.S

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #7 poslato: Januar 24, 2017, 09:12:22 posle podne »
U pravu je Slobce , nema dileme ali mozes da pokusas da legnes ranije, spremis hranu uvece i to je to.

Van mreže Kimi12

• Član
  • *
« Odgovor #8 poslato: Januar 30, 2017, 11:02:59 pre podne »
A sta mislite da pre treninga uzmem ovsene sa mozda malo proteina pa nakon toga bcaa5g pa teretana pa polse teretane jos 5bcaa uz 2mere proteina ili da uzmem i 5bcaa u toku treninga sa vodom da pijem. A nakon svega toga ishrana.

Van mreže SlobodanS

• Global Moderator
  • Hammers and nails
« Odgovor #9 poslato: Januar 30, 2017, 11:25:22 pre podne »
Uzmi ti neku kolicinu ovasa uz mericu proteina zblenduj i to pojedi pre treninga,pa bcaa i to sto imas,pa posle treninga 1 meru proteina i bcaa...

Ne znaci tebi u ovoj situaciji a 20 a 40gr proteina posle treninga,da me ne shvatis pogresno BITNO JE DA JE TU,e sad 1 ili 2 to je vec...

Van mreže Kimi12

• Član
  • *
« Odgovor #10 poslato: Januar 30, 2017, 11:47:21 pre podne »
Uzmi ti neku kolicinu ovasa uz mericu proteina zblenduj i to pojedi pre treninga,pa bcaa i to sto imas,pa posle treninga 1 meru proteina i bcaa...

Ne znaci tebi u ovoj situaciji a 20 a 40gr proteina posle treninga,da me ne shvatis pogresno BITNO JE DA JE TU,e sad 1 ili 2 to je vec...

Hvala ba odgovu, jasan mi je taj deo sto mi kazes znaci bitno je da konzumiram-uzmem da je tu. Ali ovo drugo ukoliko sam razuneo znaci ovas uz jednu meru wheya(imam hydro the nutrition)  pa posle tog 5gbcaa, pa teretana pa merica opet hydra uz 5bca i kreatin.  A ovo 1 ili 2 nije problem ni 2 da uzmem ako to nije mogo wheya u 1 danu(ujtru 1 pa posle 2 pa pred spavanje pola merice-od 300gproteina u danu 1/3 je whey). Da imam i professional whey mozda hidro posle prof ujutru.
« Poslednja izmena: Januar 30, 2017, 11:49:16 pre podne Kimi12 »

Van mreže SlobodanS

• Global Moderator
  • Hammers and nails
« Odgovor #11 poslato: Januar 30, 2017, 11:58:23 pre podne »
Pa nije puno,samo ne znam da li ti imas potrebe za 300gr proteina u danu?
Napisi nesto o sebi?

Van mreže Kimi12

• Član
  • *
« Odgovor #12 poslato: Januar 30, 2017, 12:30:22 posle podne »
Zovem se Mihajlo, u novembru sam napunio 22. Visina 2m+ tezina oko 100 105(dok treniram i koristim suplemente). Do pre par godina sam bio mrsav, i ma kolko se trudio tezina 80 nije mogla da prodje. Onda iznenada sa 77 na 90 preko leta. Odlucio sam u teretanu da krenem i opet rezultati su ktenuli sa koriscenjem wheya krea. Ja sam krenuo u teretanu mozda ima godina i po 2 ali da kazem da konstantno idem oko godinu dana. Nisam konstantan znaci idem 3 4 meseci lepo krene pa stanem obicno to bivaju neke obaveze. Sada trenutno idem 2 meseca i mesec dana ne pijem nista, planiram od ponedeljka suplemente i isto tako koliko toliko ishranju menjam. Dakle 2obroka mesa sa ukupno 450g pirinac krompir, 4 jajeta sira, te suplemente onda ujutru evo planiram ovsene u toku dana jos 1 obrok gledam sta cu jos. U teretanu ujutru idem pre prvi petlovi, oko 8(najprijatnije mi je ujutru da radim, jedini problem je bila snaga ali mislim da sam je ovim resio). Ne znam koliko procenta masti imam u telu al je ima d, nemam holesterol i stomacinu hehe. To za 300g je moje misljenje da bih mogao naravno moguce da sam preterao, nov sam u ovom. Hvala u napred. Dakle tekreativac.
« Poslednja izmena: Januar 30, 2017, 12:32:18 posle podne Kimi12 »

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #13 poslato: Januar 30, 2017, 12:43:39 posle podne »
Zovem se Mihajlo, u novembru sam napunio 22. Visina 2m+ tezina oko 100 105(dok treniram i koristim suplemente). Do pre par godina sam bio mrsav, i ma kolko se trudio tezina 80 nije mogla da prodje. Onda iznenada sa 77 na 90 preko leta. Odlucio sam u teretanu da krenem i opet rezultati su ktenuli sa koriscenjem wheya krea. Ja sam krenuo u teretanu mozda ima godina i po 2 ali da kazem da konstantno idem oko godinu dana. Nisam konstantan znaci idem 3 4 meseci lepo krene pa stanem obicno to bivaju neke obaveze. Sada trenutno idem 2 meseca i mesec dana ne pijem nista, planiram od ponedeljka suplemente i isto tako koliko toliko ishranju menjam. Dakle 2obroka mesa sa ukupno 450g pirinac krompir, 4 jajeta sira, te suplemente onda ujutru evo planiram ovsene u toku dana jos 1 obrok gledam sta cu jos. U teretanu ujutru idem pre prvi petlovi, oko 8(najprijatnije mi je ujutru da radim, jedini problem je bila snaga ali mislim da sam je ovim resio). Ne znam koliko procenta masti imam u telu al je ima d, nemam holesterol i stomacinu hehe. To za 300g je moje misljenje da bih mogao naravno moguce da sam preterao, nov sam u ovom. Hvala u napred. Dakle tekreativac.

pa dobro
samo nastavis da prikupljas info,to uoblicis u neki smisao i udaras po tom programu
svakako bi bilo dobro da malo DUZE budes konstatnan

Van mreže Kimi12

• Član
  • *
« Odgovor #14 poslato: Januar 30, 2017, 01:08:39 posle podne »
Vazi, jos jedno pitanje i idem. Citam ovde tu pripremu ovsenih, ja nikad to nisam koristio citam neki sa mlekom neki sa jogurtom, opet jogurt kazu ne valja ujutru pre teretane kad se radi masa. Da li da uzmem meru prot pa u vodu sa ovsenim ili sok neki mozda..