Pozdrav svima, nov sam ovde i pre nedelju dana sam krenuo u teretanu. Do pre nedelju dana sam vodio totalno ne zdrav nacin ishrane, jeo brzu hranu tipa pice, burgeri, itd. Skoro pola meseca ne pusim cigare, a inace aktivan pusac (1-2 kutija cigara) sam bio 9 godina. Sto se tice teretane i ishrane totaln sam noob. Citao sam po forumu koliko cega koja hrana ima, koliko bi trebalo da se unosi proteina, uh, masti i kcal, iskreno visa matematika za mene ali nadam se da sam barem nesto uklavirio.
Imam 27 godina, 167cm visok, 64,5 kg (jedva ih naguro dotle posle 4god zbog operacije ramena na kojoj sam za 2 nedelje izgubio 10kg).
Program koji radim sam nasao na jednom sajtu (da ne bude da reklamiram) se zove 12 weeks shortcut to size (znam da ne postoje nikakve precice) i vezbe koje radim su u post-u. U teretanu idem pon.,uto., cet. i petkom, ostalim danima je pauza. Od suplemenata jos uvek nista nisam uzeo (zbog finansija) ali bi trebalo da uzmem THE Amino Whey Hydro 3.500 g, SCITEC BCAA-X, Ultimate Creatin Monohydrate 300 gr, Beta Alanin100 kapsula, THE Casein 750 grama. Od svega toga najverovatnije cu uzeti samo whey, casein i bcaa (opet zbog finansija jbg.). Nacin na koji bih koristio suplemente stavio sam u post-u u pdf fajlu.
Sto se tice ishrane, kako sam citao potrebno mi je ~3000kcal, sto sam ja rasporedio na sledeci nacin (kazite ako treba nesto da izmenim): proteini 130gr.(520kcal), uh 387 gr.(1548 kcal), masti 96,75gr.(870.75kcal). Sto se tice klope koristio bih belo meso, pirinac, svinjski but, tunjevinu u komadicima, krompir, povrce mix (sto ima frikom), ovsene pahulje, rice cakes, jaja. Obroke jos nisam podelio radim na tome.
Inace nemam neku gradju tela (ali imam stomak) a ruke jos manje. Cilj mi je da izgradim misicnu masu.
Bio bih zahvalan na savetu ili kritici sta da popravim (mzda sam cak i pogresan program izabrao).
Izvinite na ovako dugom post-u.