Pozdrav... Napisacu moj trenutni plan treninga...
RUKE plus RAMENA
Zagrijavanje- triceps sajla 15 ponavljanja, nakon toga stojeci hamer pregib sa bucicama 15x, pa jos jedan krug sa 10 ponavljanja, bez pauze...
Nakon toga par minuta pauze, i krecem sa treningom
1. 4 serije- na smit masini za biceps i 4 serije na masini za ramena
2. 4 serije - stojeci pregib sa EZ sipkom (obrnuti hvat) i odvlacenje sa bucicama za ramena
3. 4 serije- stojeci pregib sa ravnom sipkom i povlacenje te iste sipke u vis za ramena ( ili pus pres)
4. 2 serije- klasicni sjedeci pregib sa bucicom i povlacenje bucicom preko glave za triceps
dakle, radim naizmjenicno, biceps, pa ramena, pa biceps... izmedju svih ovih gore navedenih serija ubacim jos 3-4 serije za triceps sa raznim sipkama na masini ( inace mi je triceps najjaca partija i vidno odskace u odnosu na biceps)
slaba tacka mi je biceps, zelim velike ruke, trening koji sam naveo radi, ima rezultata, ali ne znam da li je ovo previse, i da li moze doci do pretreniranosti tj da li pogadjam isti misic vise puta...
GRUDI I LEDJA
1. 4 serije Kosi benc i lat masina
2. 4 serije benc i druga masina za ledja
3. 4 serije razvlacenje bucicama na kosoj klupi i veslanje
4. 4 serije sajle i 4 serije zgibova- siroki hvat
5. 4 serije propadanja na razboju
da pojasnim, u teretani ima nekoliko masina za ledja koje dosta dobro pogadjaju tako da njih kombinujem nakon serije za grudi... sve radim naizmjenicno, grudi pa ledja
NOGE radim pre treninga, kada radim ruke onda radim listove, 6 serija po 40-50 ponavljanja, klasicno propadanje, tj podizanje na prste, po dvije serije pete unutra, spolja i sredina. Kada radim grudi, onda radim na cucanj, i sutiranje na masini... mozda je klise, ali trenirao sam fudbal 9 godina tako da su noge dosta dobre, nemojte misliti da njih preskacem
i prastajte sto nisam koristio tacne nazive vjezbi, nadam se da sam pojasnio o kojim vjezbama se radi