Novembar 18, 2024, 12:27:53 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.367 poruka u 18.766 tema - 20.973 članova - Poslednji član: aeroTus
X3MShop banner

Autor Tema: GERD i sl. digestivni problemi - preporuka za cajeve?  (Pročitano 2233 puta)

Van mreže MrT

• Middleweight Member
GERD i sl. digestivni problemi - preporuka za cajeve?
« poslato: Novembar 23, 2016, 07:05:22 posle podne »
Oko 2-3 godine mi se javljaju neki problemi, koji su izgleda GERD, iako nista doce nisu ustanovile do sada.

Primetio sam da se razni problemi desavaju kada imam ili osecaj punog stomaka (nadimanje) ili nekog zastoja u probavi. Kada kazem problemi, mislim na ozbiljnije probleme (mutan vid, "knedla u grlu", tingling shake).
Primetio sam takodje da se sve ovo prilicno ublazava kada popijem Bermet (vino, crveno samo). Pelin (sastojak Bermeta) delimicno deluje, ali ipak slabije.

Ima li neko predlog sta drugo mogu probati od cajeva za slicne probleme, jer dok ikakav predlog dobijem od doktora problemi su sve cesci i veci. (da, bio sam i kod privatnog GE, i kod internista u DZ)

Malo cudno, ali nana i kamilica kao da mi ne prijaju uopste.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: GERD i sl. digestivni problemi - preporuka za cajeve?
« Odgovor #1 poslato: Novembar 24, 2016, 06:46:05 pre podne »
Oko 2-3 godine mi se javljaju neki problemi, koji su izgleda GERD, iako nista doce nisu ustanovile do sada.

Primetio sam da se razni problemi desavaju kada imam ili osecaj punog stomaka (nadimanje) ili nekog zastoja u probavi. Kada kazem problemi, mislim na ozbiljnije probleme (mutan vid, "knedla u grlu", tingling shake).
Primetio sam takodje da se sve ovo prilicno ublazava kada popijem Bermet (vino, crveno samo). Pelin (sastojak Bermeta) delimicno deluje, ali ipak slabije.

Ima li neko predlog sta drugo mogu probati od cajeva za slicne probleme, jer dok ikakav predlog dobijem od doktora problemi su sve cesci i veci. (da, bio sam i kod privatnog GE, i kod internista u DZ)

Malo cudno, ali nana i kamilica kao da mi ne prijaju uopste.

drugar
moja ti je preporuka da se ne lecis sam i ne trazis po internetu te i koristis strane termine kao postavljanje dijagnoze samom sebi.
Molim te da ovo ne shvatis pogresno,napusavanje ili slicno (posto obicno tako bude :D ) vec ti govorim takodjer iz licnog iskustva kada s GI problemi u pitanju od spazma na zelucu,refluxa i ostalih jebenih stvari.
Kako vidim ti nisi RADIO gasttroskpiju u opste-a ako si bio kod privtnog gastroenetrloga,onda ...ajde da ne lajem,ali ako je sumlja na bilo koji i kakav vid ozibjnije boolesti ,prvo sto se radi je to (ako nema drugih problema) pa onda kolonoskopija,kao u UZ stmaka...ne znam kakav je to privatnik,da je rekao bilo sta,a cak bez izvadjenje krvne slike

ne znam gde zivis,ali ako si u okolini NS, imas dr Mrdja,vrhunski gastroen.. i svakako se nece zavrstiti na:
2 ujutro i 2 navecer,vidimo seza mesec dana i 3000 molim

Van mreže MrT

• Middleweight Member
« Odgovor #2 poslato: Novembar 25, 2016, 07:25:32 posle podne »
Iz BG-a sam.
Radjena je gastroskopija (posto nisam mogao stici na barijum-kontrasni x-ray, redovi su komicni).
Radjeni su UZ 2x. GS nije nasao nista (a svi su generalno sumnjali na hiatus herniu)
Analize krvi naravno da su radjene, osim malo smanjenog HDL nema nicega atipicnog.

Nisam od onih koji ce probati bilo sta, Bermet sam slucajno probao kada je bilo problema i uvideo da enormno menja stvari.

Nisam od onih koji ce probati sve i svasta od bilo koga, ali ovde pitam za proste stvari - pelin, nana i slicne, koje drugi imaju iskustva da ozbiljno pomazu sa slicnim problemima. Zasto to ne bi probao?

Ne ocekujem da drugi GE kaze ista drugacije osim da isto trazi biopsiju, ali pre bih rekao da ce samo reci "pa vidi sta ti prija od hrane, sta ne i izbegavaj ovo drugo" :D
(sto mi i ima smisla, cim kafa definitivno smeta i mnogo povecava tegobe, a Bermet smanjuje)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #3 poslato: Novembar 26, 2016, 09:42:30 pre podne »
Citat
Zasto to ne bi probao?

slazem se

ali opet ides sa samostalnom dijagnozom i pretpostavkom

Citat
ali pre bih rekao da ce samo reci "pa vidi sta ti prija od hrane, sta ne i izbegavaj ovo drugo" :D
(sto mi i ima smisla, cim kafa definitivno smeta i mnogo povecava tegobe, a Bermet smanjuje)

ali doobro
ako ti nesto prija,a drugo ne,zaista ne vidim razlog onda cemu i dvoumljenje :D