Ja znam X ljudi i u moje vreme kad sam bio tinejdzer pa sve do sad,svi koji su zarko zeleli da vezbaju,koji su ozbiljno prihvatili smisao treniranja kao nacin zivota i potrebe,oni su na razne nacine to i ostvarivali..Nikada novac nije bio problem,to je najmanji problem bio i nikad nije bio prepreka bilo kome da vezba nesto,bilo koji sport..Kod mene u gradu Ima 5-6 teretana,ja u 4 mogu da vezbam free,ali ne vezbam,posedujem sve osnovne sprave kuci,ploce,bucice..Godinama sam po malo nabavljao,kupovao,pravio,sve iz razloga da bi mogao da uklopim po svom vremenu i ritmu u toku dana..Vezbam kad hocu u zavisnosti prema poslu,nekim drugim obavezama..Nikad nisam imao neki takmicarski cilj,ali sam uvek bio deo ovoga ili nekog drugog sporta,bez alkohola,cigareta,droge..Ranije dok sam se aktivno bavio karateom,davnih 90-tih,ustajao sam u pola 5-5 trcao po 10 km,u fazama priprema za takmicenja,lozio se na van dama i filmove "krvavi sport","kik bokser"..Vidjao neke moje skolske drugove koji se vracaju kuci pijani u to vreme i kazu vidi ovog mentola trci i dobacuju da idem da spavam,a ja im kazem da sam tek ustao,haha..Jbg,onaj ko hoce da vezba uvek ce naci volju i zelju i vezbace,dok ovi drugi nacice milion i jedan razlog zasto ne mogu,to je uvek bilo..Zato sam ja mog malog gurno u sport od prvog razreda,igra kosarku zadnjih 5 godina a sad mu je 12..Neka ga,neka odrasta u sportskom duhu i sportskim zivotom,a kasnije ako uspe u tome to je jos jedna pobeda..A lezati i razmisljati kako se dizu sprave i od toga misici da rastu,mislim prava komedija..Istina je da autosugestija igra veliku ulogu u svemu ali treba i ono "akcija" da bi se dobila "reakcija"..