U kućnoj dvorani za treninge Mirka Filipovića ovih dana sve pršti od znoja. Cro Cop se žestoko priprema za prvi nastup u SAD-u 3. veljače u Las Vegasu. U borbu u dvorani hotela “Mandalay Bay” najjači Hrvat želi ući potpuno spreman za prvoga protivnika u UFC-u Eddieja Sancheza.
Zelg se divi Mirku
Cro Copu bi 16. siječnja trebao stići ruski suvježbač, vrlo visok i snažan borac.
- U prvoj borbi u UFC-u želim biti na razini na kojoj sam bio onog rujanskog dana kada sam osvojio naslov Prideova Grand-prix pobjednika. Za prvog suparnika ne pripremam ništa posebno, čeka ga moj klasičan repertoar.
Dakle, čeka ga i legendarni high-kick, kojem se divi i Zelg Galešić, povremeni Mirkov sparinški partner i buduća hrvatska zvijezda tog sporta.
- Kod Mirka me oduševljava njegov “tajming” za udarac, a bez tog osjećaja ne bi bilo ni tog fantastičnog udarca. Uvjeren sam da će Mirko vrlo brzo osvojiti još jedan pojas, a tako će otvoriti vidike našim gledateljima da postoji još nešto vrlo atraktivno, što nije Pride. Vjerujem da će boreći se u UFC-u privući nove poklonike.
Borbe u kavezima
I ljudi iz Cro Cop Teama, menadžer Zvonimir Lučić i suvježbač Igor Pokrajac, uvjereni su da će Mirko, bude li zdrav, dominirati američkim kavezima. Dakako, morat će se prilagoditi novom obliku borilišta.
- Mirko u borbi sa Sanchezom ne bi smio imati teškoća. Doduše, mora ponešto promijeniti obranu od rušenja, ali i dizanje s poda je drukčije. Više ne možete izbaciti glavu izvan ringa. Zapravo, nikad ne smijete dopustiti da vam glava bude okrenuta prema ogradi - ističe Galešić.