Molim vas da mi kazete da li je to sto ja radim OK ili ukazete na greske (posto ih 100% ima), i sta bi mogao jos da unapredim. Naime, pre nego sto sam krenuo u citavu pricu (dovodjenja sebe u formu - pocetnih 110kg pre 10meseci), dobro sam se informisao o svemu (hrana trening, suplementi-osnovni), I po nekom "iskustvu" koje sam nakupio na osnovu tih svih informacija (I jos po kojih saveta koje sam usput dobijao) stvari sam postavio ovako:
Trenutno je: Godine 33, visina 200, tezina 98, bf oko 15 bar tako kaze vaga
Ishrana: (trudim se da drzim na 2g prot po kg telesne tezine na dan uz smanjeni unos prostih UH).
Dorucak: uglavnom jaja, mladi sir, sunka-prsut, nekad ovsene sa proteinom, ne jedem hleb, pekare itd.
Uzina: neke semenke badem,kikiriki oras suncokret itd... 50-70g
Rucak: obavezno neko meso (gledam da to bude piletina, teletina ail ne uspem uvek), povrce bareno (ne krompir), dosta salate uglavnom kupus, boranija grasak, brokoli itd... bez hleba takodje.
Vecera: riba piletina I opet povrce, I salate, cesto uzimam kisele krastavce, papriku ili tursiju.
Trening mi je obicno posle 19 h uvece (zbog posla, i to ne mogu da menjam) tako da taj dan kad treniram vecera bude obrok posle treninga, i spavanje.
Slatko, grickalice, gazirano, “vocne sokove”,kafu, sam skroz izbacio, uz unos vode od min 3 l dnevno uz 2 caja I 2-3 limunade.
Takodje u ishrani korisitm dosta mlecnih proizvoda: mleko, kiselo mleko, grcki jogurt, osim mladog sira nista od sireva (nisam ljubitelj). Voce je na minimumu.
Trening:
Tegovi 4 x nedeljno : grudi triceps, pa dan odmora, ledja biceps dan odmora, rame noge, pa jos jednom grudi pa dan odmora
Inace grudi su mi najslabija partija (verovatno zbog duzine ruku- ili sam to lupio ali meni se tako cini bas se patim).
Za svaku grupu radim najmanje 4 vezbe sa 8-10 ponavljanja, ne vise. Vezbe i redosled vezbi menjam svaki trening.Ovaj program radim vec 6 meseci.
Od pre 7 dana ubacio sam I svaki dan po 3km trcanje-traka (brzina 10km/h) danima kad radim tegove, a danima kad ne radim onda idem na 4-5 zavisi kakv mi je bio dan na poslu.
Suplementi:Jutro:
Multivitami, omega3, tribulus(prvo deo), glukosamin
Whey- kad doruckujem pahuljice onda dodam pola merice 20g (vec rekao)
Uzina:
Whey 40g (uz semenke)
Pre treninga (uvek prvo trcim):
Whey 20g+ dex 20g.+5g glut
Animal cuts (jednu kesicu) 30 min pre treninga.
Kad zavrsim trcanje( a nastavnjam sa tegovima) NO assault black, I posle dve vezbe whey 60g+30g dex.+5g glut.
Veceram u 30min posle treninga, I uzmem drugi deo doze tribulusa pre spavanja. Inace san od 6 do 8 sati.
Nikad nisam koristio ass, I za sad lepo idem ka cilju koji zelim, a to je 95kg,
skidanje slaufa koji I nije toliki problem ali remeti mi celokupnu sliku koju hocu da postignem, i na kraju koliko god je moguce-definicija.
Imam animal za jos jednu nedelju, I pripremio sam klen za 2 nedelje nakon toga... za zavrsni udarac
Eto to bi bilo to manje vise…
Hvala unapred