Pozdrav postovani clanovi. imam jednu veliku dilemu oko koje trebam vase savete ili kritike, sve je dobro doslo. Treniram vec negde oko 1.5 do 2 godine ukupno, ali sve je bilo negde po 3-4 meseca pa prestanak zbog obaveza i tako u krug, ishrana za to vreme je bila djene djene. Ovaj put sam odlucio da treniram ozbiljno i onda kada nemam vremena da makar odem 2-3 puta sedmicno u teretanu cisto da ostajem u toj nekoj formi, naravno i ishranu sam promenio.
Visok sam 195 cm a trenutna tezina 94 kg, najvise masti mi se skladiste u predelu stomaka i butina. Sto se ishrane ona ide ovako:
Dan 1: Dorucak: 4 jaja (samo belance) 100 gr ovsenih sa lan semenom, 2 kapsule omega 3, 1 supena masilinovog i merica whey proteina. Posle 500 gr belog mesa,200 gr pirinca,100 gr kupusa i karfiol ili brokuli i 50 grama badema-lesnika ili kikirikija (to jedem od 11h pa do 19h, uzavisnosti kako stignem) i kasnije pred spavanje 200 gr mladog sira i 2 kapsule omg 3.
Dan 2: Dorucak: 4 jaja (samo belance) 100 gr ovsenih sa lan semenom, 2 kapsule omega 3, 1 supena masilinovog i merica whey proteina. Posle 500 gr belog mesa,600 gr krompira,100 gr kupusa i karfiol ili brokuli i 50 grama badema-lesnika ili kikirikija (to jedem od 11h pa do 19h, uzavisnosti kako stignem) i kasnije pred spavanje 200 gr mladog sira i 2 kapsule omg 3.
Dan 3: Dorucak: 4 jaja (samo belance) 100 gr ovsenih sa lan semenom, 2 kapsule omega 3, 1 supena masilinovog i merica whey proteina. Posle 500 gr belog mesa,100gr integralnih testenina ,100 gr kupusa i karfiol ili brokuli i 50 grama badema-lesnika ili kikirikija (to jedem od 11h pa do 19h, uzavisnosti kako stignem) i kasnije pred spavanje 200 gr mladog sira i 2 kapsule omg 3.
Ovo su neki obroci koje vrtim u sedmici. Sad pitanja sto se tice ishrane: da li je bolji beli ili integralni pirinac? jel ok mladi sir sa pijace ili ipak treba ela sir? da li mogu da ubacim cheat day u sedmici, cisto da me devojka ne ostavi
Sto se tice suplemenata koristim samo whey protein za sada, ali razmisljam da uzmem kreatin i glutamin jer se osecam slomljeno kad ustanem. Sta kazete na to? Jos samo da dodam da uzimam mericu whey-a i mericu dekstroze posle treninga.
Jos samo jedno pitanje, zasto ali zasto ne mogu grudi dobro da pogodim, da osetim neko dobro zatezanje ili bolove sutra, svaki drugi misic pogodim ali grudi nikako. Cito sam o izlovanju ramena iz benc vezbe i primenjujem to sada ali opet nista.
Hvala unapred svima.