Da ponudjeno mu je da bude olimpiski zajedno sa obicnim karateom , ovo da je doping sve prisutan i da se borci otvoreno dopinguju sam vidio na svoje oci, to cak i nije neka tajna jer svi koriste nesto od zabranjenih sredstava pa bila to i najobicnija anestezija prije meca koju sam i sam koristio da nebih osjecao bolu u sakama i nogama.
Postoje dva nacina testiranja na doping prvi je najavljen a drugi je "ne najavljen".
Najavljen je kada se tacno zna koje borce ce da testiraju, a ne najavljen je kada recu testiracemo 4 borca dvoje iz teske i dvoje iz srednje kategorije, al ne recu tacno koje borce.
Al sve jedno svi znaju da ce se testirati tacno odredjen broj boraca iz odredjene kategoriji i to se uvjek zna oko sedmicu dana nakon zakazivanja meceva, i svaki put do sada nas je trener pitao ukolko ce da budu ne najavljena testiranja da li je neko nesto koristio jer u koliko jeste mnogo je bolje preskociti taj mec nego dobiti recimo suspenziju na par godina.
Znam da se steroidi ne djele tako ali slozices se samnom da recimo meni kao borcu nije potreban metan kada zelim da povecam brcinu i eksplozivnost vec bi mi neki deca u kombinaciji sa nekim testo bio mnogo efektivniji , i zato pitam da li znate sta obicno borci koriste da li je to nesto na bazi stanozolola ili testosterona ili nesto sasvim trece.
fascinatno!! moram da priznam
dopinguju se svi,i onda ako se zna za doping kontrolu ,pazi TRENER kaze takmicaru da ne ide (ne kapiram koga onda stavi i ne kapiram ponetu treninga,dopinogvanja i odricanja) ali dobro,ne razumem taj sport i onda nemam pravo ni da komentarisem ovo (mada je rec o sportu i meni kao sportisti nije jasno onda cemu sva odricanja,ako ce neko dan pred to da ti kaze -NEMOJ itd itd i.)ali dobro
sto se tice hemije-mislim da si mnogo daleko od poente i svhe upotrebe,posto kako vidim ti npr smatras da metan ti ne treba,dok bi ti deka pomogla sto naravno nema veze,kao ni ovo zadnje sto si rekao oko winstrola itd itd.
U tvom sportu su potrebne neke druge sposobnosti,ali sam siguran da si ti daleko od nivoa edukacije sta bi tacno mogao da DOBIJES sa upotrebom aas ,a sta da izgubis i onda sam nekako siguran da bi moguce trebalo da preskocis tu pricu,bar jos na neko vreme.Ako ces iskren i dobonameran savet.
Ps
ekspolizvnost i ekspolizivnu snagu,izdrzljivost -to su elemtni koji se razviaju kroz adekvatne i prilagodjenje treninge.
Upotrebe nekih vrsta lekova,moze da pridonese da utrenirano telo predje granicu,a samim tim se povecavaju gore navedene performanse,ali da bez adekvatne utreniranosti,savladnih elemenata teskog plyo treniga,ukombivnoanog sa elemntarnim npr olimpjskim vezbama-ma to je gubljenje vremena