pa to se poveca ako nekad stavis koju kap maslinovog vise, pa i u 100g mesa ima oko 3 4 g masti mozda.. nekad koji badem orah lesnik gore dole.. a i nekada i malo sampinjona i u njima ima oko 4 g proteina na 100 grama... pa onda to moze ici malo gore dole.. ali ok da se vrti oko tih cifara... i da imam nesto osmisljeno i da ne razmisljam ne znam ja kako se prave te teme i sta bih pisala tamo
Vazi... mogu li da postavim samo jos jedno pitanje.. evo sada sam npr yavrsila trening od 8km.. polako se vracam trcanju... poynatko je kada trcis vece distance da trkaci unose ugljene hidrate,, pred polumaratone vece pre i par dana ... za ceo dosta vise.. no .. sada kada radim treninge 8km 10 km 12 km.. moje telo ce imati energiju iz masti.. i trosice masti ? hvalaaaaaaaaaaaa
ja sam sastavila neki jelovnik ali to ispada oko 65g masti i 65g proteina... 65kg 169 tacno visoka .. jel to ok, ili maloto je slicno skroz onom napisanom2 jajeta 13g proteina 10g mastipiletina ili riba.. i junetina nekada.. 150g racunam nek bude 34g proteina npr i salata gledacu da bude lisnata krastavci brokoli ili karfioluzina 25 do 30g badema oraha ili lesnika to je oko 20g mastiveceraako je jedno celo jaje 6.5g proteina i 5 g mastitri belanceta oko 11g proteinaili tunjevina oko 22g proteina sa celim jajetom 6.5g proteina 5 g mastiili 100g ili ribe mesa sa salaticom oko 22grama proteinatu bi uslo oko 20g maslinovog ulja oko 20g mastii 4.5 g masti u kokosovom ulju koje planiram u nes ujutro. Mislim da ni jedna kombinacija ne prelazi 70g proteina dnevno ni 65g mastipovrce nisam racunala... necu preterivati do 200g za obrok mozda zavisi koje je