Pozdrav ekipa,
pratim forum svakodnevno vec tri mjeseca, upijam sve sto citam (nadam se :p)
Ukratko da se predstavim:
Toni, 26 god, treniram nekih 7 mjeseci..
Mislio sam da se hranim skroz clean i pametno slusajuci savjete "fitness trenera sa fejsa" (cast iznimkama) dok nisam otkrio ovaj forum i skuzio da neznam nista
Cilj mi je ko i svima vise misica manji body fat
sad trenutno nisam siguran dali da idem na masu ili definiciju pa tu trebam takoder vas savjet (nekako racunam da je pametnije na masu jer bi poslije defka trebala biti laksa, ali ide ljeto i zivim na moru
)
Prvo cu sa prehranom krenuti
7:30- 50-200g zobenih sa 30g wheya i banana ili 4 cijela jaja sa 100g piletine
11:30- 100g rize ili tjestenine i 200g piletine i brokula ili 4 cijela jaja i 100-200g piletine (ponekad dodam malo kikirikija ili goude ako sam gladan jos), ili velika tuna u salamuri sa jajima ili tjesteninom
17:00- 50-100g rize tjestenine 200g piletine i salata
Trening oko 18:30
20:00 50-100g rize tjestenine 200g piletine
22:00 200-400g posni sir 20g wheya i banana ili malo kikirikija
Sa takvom okvirnom prehranom sam zadnjih mjesec dana cijelo vrijeme na 88kg, 90% vremena jedem clean jedino u 17h, posto doma uvijek ima nesto kuhano, jedem ako je npr riba,bolonjez, gulas, grah i slicno... za cheat meal/day nemam neke potrebe tako da ih slabo jedem (jednom dvaput mjesecno), i vecinom to bude neki sendvic hamburger ili slicno, alkohol ne pijem nikako...
Trening:
Treniram doma, prva dva mjeseca bodyweight, zatim mjesec dana jednorucne podesive bucice i nesto utega, dva mjeseca plus ravna sipka i ez sipka, prije mjesec dana sam si kupio bench sa leg ekstenzijom i imam oko 110kg utega...
Prvo sam krenuo sa nekakvim vise manje standardnim programom sa neta, ali zadnjih tri mjeseca treniram po gvt i zadovoljan sam takvim nacinom
Treniram 4-5 tjedno
Odaberem jednu glavnu vjezbu 10×10 plus odradim jos nesto sto mi je zanimljivo za taj dan, vecinom jos jednu do tri vjezbe
, 3-4 serije sa 2-20 ponavljanja
Vecinom su glavne vjezbe deadlifts, bench press, cucnjevi i military press, veslanje sa sipkom, pregibi za ruke, ali ponekad ubacim i druge vjezbe koje odradim 10×10
Krenuo sam 15.9.2015 bez ikakve veze sa sportom od 2000
Radim fizicki posao 9-12h dnevno, prije 15.9 prehrana se sastojala vecinom od dorucak 0, marenda burek, tijekom dana 3-10 piva
, poslije posla rucak obilato i navecer keksi,grickalice obilato
Eto, to bi bilo sve za pocetak, nadam se dobrim savjetima
Tu cu postati jednom mjesecno napredak
Od suplemenat koristim whey i zadnjih tjedan dana poceo kreatin bez punjenja svaki dan 5-10g
Slike 15.09 i danas