Evo posto me par ljudi pitalo kako se hranim na kako na pvt tako i na fejsbuku pa da ne saljem svima posebno napisacu ovde. Iako je tema u startu bila oko treninga poceo sam da pisem i sta radim s klijentima i sve ostalo pa ajde sto da ne i malo o ishrani. Nije tajna nikakva naravno, ne vidim sto bi bila, nista ja drugacije ne radim od vecine momaka koji se bave ovim sportom. Uzmite u obzir da trenutno imam 112.9kg sa obimom struka oko 88cm(mereno u ponedeljak oko 13h) pa mi treba malo vise hrane. Dosta mi izbor namirnica zavisi sta imam na raspolaganju ali ovako je vec neko vreme dok traje faza "bulkinga".
-prvi obrok
200g ovasa merica i po amino hidro wheya, supena kasika kokosovog brasna, 5g cimeta, 50ak grama badema ili oraha(ovas skuvam u vodi, skinem sa sporeta, pa sve ostalo dodam i sacekam par minuta da se ohladi)
-drugi obrok, posto sam obicno tada u teretani je negde 3h sata posle prvog i to mi je obrok pre treninga
250g belog mesa, 150g pirinca, salata zelena pomesana sa kasikom maslinovog ulja
to obicno ponesem u posudi, sa jos par obroka koje rasporedim za dalje
-pwm(sejk posle treninga) je 60grama wheya, 30g dex, 30g malto(manje vise ali tu je negde)
-treci obrok, tj obrok posle treninga
250g belog mesa, 200g pirinac, krastavci i paradajz i to solidna kolicina jer mi oni pomazu da lakse sazvacem sve ovo
-cetvrti obrok, tada sam vec kuci pa mogu malo i da budem kreativan, da spremim neku ribu ili neko crveno meso ali posto pisem kako radim obicno drzacemo se toga
150g belog mesa, 150g pirinca ili oko 600g krompira(iz dana u dan to menjam),4 belanca i 2 cela jajeta, , krastavci, beli luk, badem ili orah oko 50ak grama
-peti i poslednji obrok je skoro uvek isti
pola kutije ella sira, jedna tunjevina, zelena salata, sve to u jednu posudu i izmesam
unos vode mi je od 6 do 8 litara dnevno, bcaa, vitamin c, vitamin b, cink na dnevnom nivoi...
Ono sto radim a sto ne preporucujem je da obicno imam jedan dzank obrok koji se trudim da bude sto "cistiji" je obicno whey, mleko, maltodextrin sa orasima jer budem gladan u toku dana pa ovim malo resim taj problem, ali opet ovo ne preporucujem da radite, to je moj porok
Pirinac, krompir, meso, jaja, ovas, sve kuvam u vodi.
Mozda ce neki reci puno je hrane, neko ce reci malo je ali meni tako trenutno odgovara, s obzirom na "sve okolnosti" ako me razumete.
Eto, nikakvo izmisljanje tople vode itd, klasicne namirnice koje vecina nas koristi, nego cisto da ne kazu ljudi kako krijem jelovnik, jer zaista nemam razlog to da radim.
Laku noc ljudi