-Posto cu u narednom periodu provoditi dosta vremena ispred racunara(prevodim neke tekstove itd), bicu aktivan i ovde na forumu. U ovoj temi cu pisati generalno o treningu sa tegovima, mom i onom koji radim sa ljudima, a glavni fokus neka bude na te neke partije koje zaostaju i koje metode primeniti da se ta neka odredjena partija natera na rast, pa mozda nekom i pomogne. Bavim se fitnesom/bodibildingom oko 7 godina a malo duze od godine i zivim od toga. Tokom svih tih godina sam probao razne metode treninga, neke dobre, neke i ne bas tako, pa cu to ovde svakako podeliti sa vama. Pisacu nekad i ceo trening za odredjenu telesnu partiju koju nameravam da radim tog dana, a ja volim da uvek zacinim necim zanimljivim da bude interesantnije i da se razbije monotonija. U ovom sportu ma koliko toga da znas nikad neces znati sve jer se nesto svakodnevno menja i svaki dan mozemo nesto novo nauciti, tako da bih voleo i vi da pisete neka svoja iskustva. Postavljacu nekad i snimke vezbi ili celog treninga da bude laksi uvid u to sta radim.
-Evo za pocetak, ja i dosta drugih, sam muku mucio sa listovima i nikako nisam mogao da ih nateram na rast. Svakakve tehnike sam pokusavao tokom godina, na pocetku treninga, 6 puta nedeljno, drop serije, super serije, sa zadrskom u gornjem pokretu, istezanjem izmedju setova itd, i jedva da je uopste rastao. Onda negde prosle godine u novembru sam procitao jedan tekst Dzona Medovsa gde on pise o tome sta je njemu pomoglo. Dobio sam inch na listu u periodu od 2 meseca sto je vise mozda nego za zadnje 2 godine. 3x nedeljno 8 serija(prve 4 sa kilazom gde ce na 10om ponavljanju biti otkaz i zadnje 4 gde se radi 20 ponavljanja i jos 10 forsiranih, znaci 30 ukupno) i izmedju svake serije se radi oko 20 ponavljanja gde se ukljucuje tibialis anterior(misic odmah ispod kolena sa prednje strane noge). To je pokret kada prsti idu gore a peta dole. Posto retko koja teretana kod nas ima masinu koja simulira ovaj pokret moze se raditi tako sto se u sedecem stavu stavi bucica izmedju stopala i dize se na gore. Prve dve nedelje ce boleti ali kako se misic tibialisa bude razvijao bol ce biti manji. Pokazalo se na kraju prvog da itekako radi posao(bar za mene).
-Ako imate problema sa nekom partijom koja zaostaje mozete pisati ovde pa cemo prodiskutovati o tome sta moze biti problem.