Sreca je neradan dan, nesreca je moguci gubitak posla. Sedim i citam ishranu danas, pijem vodu i placem sto ne znam matematiku. Lepo mi je tata govorio "trebace ti jednog dana". I evo, treba. Da sracunam koliko cega, ne umem.
Preksinoc sam na treningu na onoj spravi za ledja (pokret slican veslanju) istegla ruke. Dva dana ne mogu lepo da ispravim. Bol je nepodnosljiv. Sutra idem opet na trening, ne znam sta cu sa sobom.
Moram da kazem da ja ne volim meso. Shvatila sam da to sta ja volim a sta ne nije bitno, i da me je dovelo tu gde jesam, ali jace je od mene. Naravno, sad ponavljam u sebi=ja obozavam piletinu i sigurna sam da ce do jutra da bude tako.
Mislim da bi trebalo da dodam da sam alergicna i na kostunjavo voce. Smem kikiriki, smem indijski orah (njega moj novcanik ne sme). Kakva je situacija sa ajvarom? Danas sam dobila teglu, ne znam sta da mislim o tome (cinjenica je da me je obradovala).
Racunala sam na calculator.net (negde ga nadjoh u nekoj od tema) da mi je za -1kg nedeljno potrebno 1,431 kalorija. Ne kazem da mi se zuri ili nesto slicno, samo da tako pise.
Jasno mi je i da treba da unesem 194gr proteina na svoju kilazu. Ja razumem teoriju, nazalost ne umem to u praksi. Dakle 194gr proteina = 776 kalorija. Jedno kuvano jaje ima 80 kalorija. Koliko parce mesa sme da mi bude? Koliko grama sme da ima? Krilce? Jedno krilce dnevno? I ok, nema UH popodne/uvece. I pijem vodu. Mnogo vode, to je ok i to radim. Da li je kafa ok? Nikad sa secerom, nekad sa par kapi mleka, mada retko, jer mleko bas i ne smem. Solja-dve dnevno. Limunada? Tj. limun u cajevima. Pijem najrazlicitije biljne mesavine (casu dnevno) sa malo limuna, da li je to ok?
I
1. Ovsene 100gr +jogurt (nekad cimet, nekad mozda malo banane?)
2. Piletina+pire (mesano krompir i sargarepa)+neka salata -pokusacu nekako da izmislim gramazu mesa.
3. Pola tunjevine+salata
4. Pola tunjevine+jaje
II
1.Ovsene 100gr+jogurt
2. Piletina+pirinac+salata -pokusacu nekako da izmislim gramazu mesa i pirinca.
3. Saka kikirikija, 20ak-30ak grama?
4. Omlet jedno-dva jajeta sa nekim travama (bosiljak,mirodjija i sl) i malo sira
III
1.Lanene plocice+ovsene plocice ukupno 100gr (+mozda jogurt ako ga ima)
2.Tunjevina+luk+testenina
3.Salata
4.Malo sira
IV
1.Lanene&ovsene ukupno 100gr(ako ima solja jogurta uz to)
2.Telece meso+neko bareno povrce (smrznuta mesavina za supu ili tako nesto)-pokusacu da izmislim gramazu mesa.
3. Kiselo mleko i jaje
4. Banana+cimet+djumbir+sargarepa+voda (blender)
V
1.Omlet sa nekim travama, dva jajeta
2.Telece meso+krompir+salata-pokusacu da izmislim gramazu mesa.
3.Pola tunjevine/cela tunjevina
4.Saka kikirikija 20-30grama?
Shvatila sam da izrazi poput malo nisu najomiljeniji na ovom forumu kada je ishrana u pitanju, ali verujte mi da stvarno ne mogu bolje za sada. Ok, koliko recite mi da nisam smislila najgluplji jelovnik u istoriji?
Oprostite na monologu, ponovo.