Pozdrav prije svega, treniram vec nekih godinu i 6 mjeseci, mada je pocetak svaki kao pocetak bio nekako upoznavanje sa bodybuilding treningom opcenito , na pocetku je to bilo 3 puta sedmicno , a sada 5. Nabacilo se realno nekih 15-ak kila , eh sadd veliko pitanje koliko je to kg misica a koliko sala , mada mislim da je bilo vise od 70% misica.Jedna moja sedmica izgleda ovako:
Ponedjeljak: Prsa - 3 seta na razlicitim "levelima" na benc klupi. ukupno 12 serija razvlacenja (prestao sam raditi benc press jer mi je iskreno i dosadio , a imam predobre rrezultate i ovako, planiram ubaciti bench press negdje u decembru opet, max benc prije par mjeseci mi je bio 70kg
Utorak: ledja- 4-5 setova zgibova cisto zagrijavanje, onda radim nekad T bar 4-5 setova i poslije 4-5 setova veslanja u pretklonu i nakon toga mrtva dizanja
Srijeda : noge : prednji i zadnji cucanj , jefferson cucanj, listovi
Cetvrtak: ramena: military press - oko 4-5 setova - pa onda prednji i srednji dumbell flyes u kombinaciji sa military pressom
petak: ruke: triceps: skull crushers pa onda uski benc press negdje oko 4-5 serija svake vjezbe
biceps: dvourcni pregib sa z sipkom oko 4-5 serija , poslije toga zgibovi samo dlanovi unutra okrenuti , i onda radim dvorucni pregib samo hvat prema dole , i ubacim tu jos podlakticu za kraj..
Trbusne ubacim bilo kad kad mi se rade jer imam zaista dobru genetiku za trbusne mada nisam sad ih zapostavio skroz.
Jedna smjesna "teorema" u mojoj nadi da povecam ruke radio sam ih 4 puta sedmicno , triceps ponedjeljkom i cetvrtkom , a biceps utorkom i petkom, i ruke su bas zaostale bile , i sad ih radim jednom sedmicno i odmore dosta i realno su se i povecali i sve.
Druga teroma , koji sam ja konj nisam uzimao uh nikako bio
hahah ali eto sve je ovo jedno dobro iskustvo i realno mi je pomoglo da se mentalno razvijem u tom pogledu.
Ishrana mi se bazira na nekih pola litre jogurta i 2 banane za dorucak , ponekad kikiriki ubacim , za rucak u skoli opet jogurt i neka musli cokoladica sa 25 g uh , pola kile piletine , i 6 jaja , ovo rasporedim tokom dana i ruke su fino nadosle. i od suplemenata uzimam bsn syntha 6 edge cokolada
planiram uzeti kreatin ubrzo
p.s Imam 17 godina
--sa 65kg na 80