Nalazi su ti vise nego u redu, moje skromno misljenje je da nije cak ni masna jetra, bilirubin bi ti sigurno bio povisen, cak i preko granice.
Nzm dal koristis zasladjivac ili koka kolu zero?
Nek ti fino na jednom PA snimku abdomena pogledaju da slucajno nemas kamencic u zuci, nije to nista strasno.
Zdrav si kao konj
vidiš nisam stvarno razmišljao o tome... da koristim zaslađivać svakodnevno... uz svaku kavu koju popijem bacim zaslađivać... i uz zobene ujutro kad blendam... :S
hmmm, kamen u žući je obično povezan sa slabom razgradnjom kolesterola u jetri.. ali ono.. od zasićenih masti su mi jedino 2 žutanjka ujutro uz obrok.. masti su mi orašasti pred spavanje i to je to više manje.. junk food nemam gotovo nikad... ali ako nešto ne radi kako treba ko zna, možda i to može bit.. samo, ne znam zašto si povezao to sa kamencom u žući, ako bi mi mogao pojasniti molim te
Ja jesam doktor, al ni Dr House ne bi mogao da ti postavi dijagnozu bez klinickog pregleda.
E ovako ako su ti vec iskljucili hepatitis kao oboljenje, znaci da nije intrahepaticna holestaza vec ekstrahepaticna i da je doslo do suzenja ili opstrukcije zucnih puteva.
Bilirubin ti se nakuplja u jetri, pa dolazi nekroze same jetre i promjene u strukturi, postaje blago uvecana i cvrsca, zavisno od milion stvari je kako ce se na nalazu prikazati, al tebi je na dornjoj granici jer se zuc luci u mnogo manjoj kolicini, al se jos uvijek luci.
A urea ti je blago povecana, to je 99% od visoko proteinske ishrane, jer ne moze da se razlozi protein kako bi trebalo, vec kad se zuc prepuni isprazni se odjedamput i onda ne moze dovoljno brzo da se eliminise kroz bubrege.
Al ovo sto sam te pitao za zasladjivac je zbog AST I ALT jer dolazi do naprezanja pankreasa i jer su oni najcesci pokazatelji virusnog hepatitisa, al evo kad su to vec iskljucili ima i druga verzija,
Zbog kamena u zuci dolazi do zastoja zuci i tu se nakupe bakterije i posto zucni putevi dijele dio sa pankreasom onda dolazi do retrogradne bakterijemije i pankreatitisa.
Ovi tvoji nalazi me bas posjecaju na to, to sto imas skokove i padove vrijednosti.
Mnogo je tesko napisati nesto u poruci sto je u knjizi na 200 strana, moja preporuka ti nije sportski ljekar vec internista ili abdominalni hirurg.
Ovo nije nista opasno, jer imas opciju da saniras zo hirurski neinvazivno, al uglavnom se zavrsi sa 2 nedelje dijetsko higijenske ishrane i kombinacijom antibiotika.
Sve u svemu nista zbog cega bi se trebao brinuti, vec samo naci nekoga da ti postavi konkretnu dijagnozu i terapiju,
Napisao sam ti detaljno koliko sam mogao, ispitaj se pa javi.