zdravo svima, imam 24 godine, visoka sam 175 i imam 69kg. moj najveci problem je sto mi se zivot u poslednjih par godina svodio na sedenje i pretvaranje u zelatin, radim posao za racunarom, a istovremeno i studiram, da stvar bude jos gora cak mi se i hobiji svode na sedenje... trenirala sam u proslosti, no vremenom sam se ulenjila i eto, postadoh kost i salo
odnedavno idem u teretanu (i ne plasim se tezina, smejem se u lice malim rozim tegicima
), a nesto pre toga sam pocela da treniram kod kuce. u sustini, trenutno vezbam 3x nedeljno snagu, a 2-3 puta kardio. napredak je vidljiv, ramena su mi se istakla, dupe, ups gluteus raste, salo sa stomaka silazi, ali ipak zelim da ubrzam proces, pa sam razmisljala da zapocnem neki konkretan plan ishrane, ali pitanje je STA?
da dodam: iako sa stomaka salo silazi, pravi problem su noge (celulit) i RUKE (ruke su mi uvek bile uzas, mesto sa kog mi nikad nije sisao ni gram sala, bar mi se tako cini... opet celulit... samo mi jos na usnim resicama nije izasao)
ishrana mi se svodi na dosta mesa, jaja, sira, jogurt, sirovo i bareno povrce, integralni home-made hleb uglavnom za dorucak, razno orastasto voce, secer se trudim da minimalizujem, alkohol takodje (ali da ne lazem, naravno da mi se desi tu i tamo da pojedem kolac ili popijem koje pivo). Uzimam omega-3 kapsule 1x1000mg, multivitamin i whey protein
citala sam dosta o rotaciji UH i ketogenoj dijeti, da li mislite da je pametno da pocnem nesto od toga?
molim za savete u vezi treninga, ishrane, suplemenata, sta god vam padne na pamet bicu veoma zahvalna