Zaboravio sam da napomenem da susenu govedinu ne kupujem, nego je pravim sam. Imam susnicu za meso. Meso sveze kupujem u lokalnoj mesari za koju znam da goveda otkupljuje od lokalnih poljoprivrednika, koji goveda hrane ispasom i koncentratom jer je to najekonomicniji nacin uzgoja goveda i krava. E sad, tu ide usoljavanje govedine i susenje na hrastovom drvetu, pa sazrevanje jedno mesec dana i sva se sasusi, bukvalno se topi u ustima. Nikakvi aditivi, pojacivaci ukusa niti bilo kakvih dodataka tu nema.
Opet da napomenem da ne insistiram da to mora da se jede, izbacu je to je najmanji problem, ali eto, cisto je prijatnog ukusa, ima dobre nutritivne vrednosti i moze biti kao cips, da se gricne nesto.
Sve po malo loseg i znam kuda sve to vodi, zato i jesam ovde da pitam prave poznavaoce. Bilo kakva promena u ishrani daje rezultate, ali ipak treba sve to dovesti do savrsenstva, jer posao obavljen na pola nije nikakv posao.
Voce - procitao sam tekst ovde na forumu o vocu i uvideo zasto ne valja, ali kako stoji u tekstu ukoliko se jede voce najbolje je uzeti ujutru jednu vocku nakon dorucka. U mnogim jelovnicima ovde vidim da ljudi uzimaju ujutru i jednu bananu.
I hleb i mleko, jogurt su vec izbaceni, juce ih nisam konzumirao pa necu ni ubuduce. Nisam jeo ni susenu govedinu, izbacu je lako. Samo pitam da li bi moglo na ovaj nacin da se iskoriste hranljive materije?