Najpre sve da vas pozdravim ovim mojim prvim postom i da se malo predstavim. Od desetog januara ve godine krenuo sam na dijetu. Sa 101 kg do danas skinuo sam 11kg, na 90 sam. Posto mi je forma totalno u autu, resio sam da pre teretane malo dovedem kondiciju u red, tako da radim kruzni trening koji ukljucuje: cunjeve, iskorak sa bucicama, vezbe za zadnju lozu, gluteus, zatim triceps propadanja i bucice, trbusnjaci, sklekovi, sklekovi sa podignutim nogama, za ledja "obrnuti trbusnjaci", bucicama podlaktica, biceps, ramena odrucivanje i predrucivanje. Nakon ovih kruznih vezbi 6km prepesacim kao neki kardio i to je to. Od ove nedelje ubacujem i crossfit trening, sa skakanjem, bacanjem panjeva... uglavnom dinamicnije, i plan je da radim jedan dan standardan trening, a drugi crossfit 4 puta nedeljno. E sada ono vezano za ovu temu - ishrana:
Dnevni unos obracunavao sam na 83kg telesne tezine. Unos proteina je 1,4g po kg, unos uh 250-300, masti maksimum 60% od 2000cal dnevno.
Sto se tice obroka, umem da kuvam tako da spremam vsriva sa graskom, boranijom, kupus, gulas, supa od belog pileceg mesa, sarma, sve sa vrlo malo ulja, precizno merim sastojke i na kraju obracunavam kalorijsku vrednost i odnos proteina, uh i masti i koristim hladnu zaprsku za variva (malo brasna razmuceno u toploj vodi)
Evo primera:
1. obrok - 100gr je;menih pahuljica, 40gr ovsenih, 200ml mleka
2. obrok - 100gr integralni hleb, 100gr susene govedine, 2 jabuke
3. obrok - 200gr pileceg belog i kupus salata
4. obrok - 1000gr je;menih pahuljica, 200ml mleka
Ukupno: 1792cal, 125.5 gr proteini, 278.3uh, 29.1 masti
Od mesa koristim pilece belo, susenu govedinu, teletinu, govedji but, svinjski ili govedji biftek i svinjske kremenadle, riba (oslic, tunjevina u konzervi) A nakon treninga pojedem bananu, kocku crne cokolada 10gr i popijem casu mleka, to mi najvise prija.
E sada moze li neko misljenje, sugestija u vezi nacina organizovanja ishrane, izbora namirnica, da li bi nesto trebalo da dodam, oduzmem.
Izvinjavam se sto sam ovako nasiroko, prvi post pa da me malo upoznate