Zdravo svima, sigurno ste vec navikli na ovakve devojke poput mene i mozda cete i reci "evo jos jedne' ali sta cu, svideo mi se ovaj forum i resila sam bas ovde da se uclanim, citam o svemu sto me zanima i pocnem ozbiljno da radim na sebi.
Ja sam Ana, visoka sam 165 cm i trenutno imam 74kg, mnogo za moju visinu znam. Registrovala sam se pre par dana ali nisam otvarala temu jer sam vise bila zeljna informacija koje mi ovaj forum nudi odnosno vi koji ste na istom. Hvala vam za to.
Nisam neko neozbiljan, i nisam dosla ovde da se zezam, da vas zezam itd. Dosla sam sa namerom da naucim nesto novo, primenim i dodjem do svog zeljenog cilja.
Pa da pocnem..
Ceo zivot treniram nesto ali rekreativno, osim folklora i rukometa koje sam trenirala aktivno par godina u osnovnoj i srednjoj skoli.
U poslednjih par godina sam na nekim dijetama sto od nutricioniste sto sa neta (nije dobro, znam) plus treninzi, konkretno LES MILLS (body attack, body balance, cx worx i hiit), trcanje svakodnevno i brzi hod i sve je to imalo efekta ali onda se dese putovanja, more itd. moje samopouzdanje bude na visokom levelu i ja se vratim prejedanju(ne biste verovali koliko volim da jedem, mislim da tako nesto jos niste videli
) i zapostavim treniranje na neko vreme i sta se desi, naravno, vratim ponovo kilazu na onu koja je bila u pocetku sa vise masti i celulita, uzas. Padne mi samopouzdanje, ulenjim se, gledam sebe i zalim se kako sam ponovo debela i kako moram sve iz pocetka, kazem sebi "e od ponedeljka cu da pocnem sa treninzima i novim planom ishrane" i onda brzo otrcim u obliznju prodavnicu kupim sebi cips, kokice, cokoladu, vratim se kuci legnem pustim seriju neku ili film i uzivam..do tog famoznog ponedeljka, jos jedan uzas.
I sad definitivno resim da se skroz posvetim sebi i jedini cilj koji imam na duze staze, na ceo zivot je to da se pravilno hranim, radim na sebi, treniram(i kad budem najzadovoljnija sobom da nastavim jos vise i ne odustajem, stvarno to zelim) ali ne vise LES MILLS tj. da ali samo body balance zbog istezanja i teretanu(ja sam oduvek volela tegove i ne, ne plasim se da cu se nabildovati itd.)...aliiii posto sam totalni pocetnik u teretani kao i o ishrani koja ce mi pomoci da dodjem do svog cilja ja sam resila da se informisem ovim putem, posavetujem sa nekim ko je voljan da pomogne itd. Kontaktirala sam inace par personalnih trenera ali ne mogu trenutno sebi da priustim tako nesto jer sam nezaposlena. E sad zasto personalni trener...zbog motivacije, zbog kontrole itd. prosto mi je to bilo potrebno jer sam uvek u dilemi da li ja pravilno radim, da li mi je disanje okej i sve ostalo.
I tako ja uplatim mesec dana neograniceno u teretani i kazem sebi "gledaces tutorijale na youtube-u, pitaces nekog u teretani odakle da pocnes i nema vise nazad" i tako i uradim.
Krenem tako svaki dan da radim i evo kako sam pocela i sa ishranom i sa treniranjem. Volela bih da mi pomognete i kazete sta je potrebno jos u ishrani sta izbaciti, da li sam se preforsirala sto se teretane tice itd. Hvala vam unapred.
Pocela sam da treniram u 18h dorucak mi je obicno u 9h, rucak izmedju 14 i 15h i vecera posle teretane i tusiranja.
Devojka u teretani mi je rekla sta za pocetak da radim ali posto je ona sve to naucila iz prakse ja cu ipak ovde sve napisati a vi mi otprilike recite kako to izgleda i da li je dobro za pocetnika.
Ujutru ustanem popijem casu mlake vode sa limunom, spremim dorucak nakon pola sata popijem i kafu i do rucka nista osim vode.
Prvi dan - dorucak mi je bio parce integralnog hleba bez kvasca sa namazom od povrca i jedno jaje, rucak piletina 200g i salta, vecera tunjevina i salata preliveno limunovim sokom. U toku treninga sam popila litar i po limunade a pre toga nekih 2l vode. (svaki dan je isti sto se tecnosti tice)
Trening- 20 min. trcanja 7 min steper sve vezbe koje sam radila 4 serije po 10 ponavljanja ( trbusni pregib sa otklonom, nozni potisak 25kg, 15kg, hiperekstenzija, aduktor 25kg, abduktor 25kg, lat povlacenje iza glave 15kg) zatim brzi hod na traci 30 min. istezanje i kraj.
Drugi dan u teretani mi je bio isti kao i prvi s tim sto sam u pocetku odradila 50 min. kardio i trbusnjake na strunjaci jer nisam od upale mogla na kosoj klupi ili kako se to vec kaze.
Dorucak, rucak i vecera su mi bili kao prvi dan slicni.
Treci dan mi je bio isti sto se treninga tice plus sam ubacila lezeci pregib i nozne ekstenzije 4x10 50 min kardio 30 pocetak, 20 kraj
Cetvrti dan dorucak isti, rucak pilece pljeskavice 200g i salata i vecera losos i salata.
Trening kao treci dan.
Peti dan sam napravila pauzu, nisam zelela ali se desilo, treniracu sutra i prekosutra.
Imala sam jaku upalu, sad je manje ali je prisutna i dobro se osecam bez obzira na istu, ne moze me odvratiti od treninga.
I bez obzira sto nisam trenirala dorucak mi je bio isti ali mi je rucak bio musaka :/ kapiram da to ne smem zato sam za veceru pojela mnogo salate bez mesa.
Ja se izvinjavam sto sam se ovoliko raspisala..nadam se da se neko nece smoriti na pola..
Svaki savet, kritika i predlog je dobro dosao s ciljem da poboljsam svoj trening i ishranu.
Citala sam i o suplementima ali zaista to ne bih sada, kasnije ne znam.
Postovacu i sliku u nekom trenutku jer nemam kompleks sto sam debela ali sam ljuta na sebe i ne zelim to sebi vise da dozvolim. Pocecu inace da se fotkam na mesec dana cisto da i sama vidim kako sve to izgleda i da mi bude opomena da vise ne radim to sebi jer je je jako tesko skinuti svu ovu masnocu.
Da..zaboravih da napisem da se u stomaku najvise gojim i da mi je to najkriticnije.
I da sve ono u zagradi sto sam radila i napisala je sa netav sto sam nasla nazive jer bi to mojim recima bilo ovako "ona vezba sto kad legnes pa zakacis noge i tako se dizes i spustas" haha!
Eto..
Mozda sam nesto i zaboravila ali da ne smaram vise, i ovo je mnogo.