Eh dosla ja na report... moram da priznam da se opcenito lakse osjecam i da mi je zeludac itekako rasterecen otkako sam izbacila ulje i secere. Mozda se jos uvijek ne hranim super zdravo ali je promjena ogromna. Svakako je ovako za pocetak mozda i bolje. Doruckujem uglavnom jaja koja pecem na teflonci bez ulja kao omlet...malo se zaljepe ali nista strasno. Uz to pojedem neku salatu, paradajz ili slicno a danas sam uzela krisku crnog hljeba, veoma malu... zatim, za rucak pravim npr rizu za spinatom i dodam zacine...takodjer dodam jogurt i bijeli luk. Imam tri kile jogurta i neko ga mora pojesti. Zato, za pocetak, nije ni to lose. Za veceru pravim corbice u koje dodam mnogo povrca i piletinu...a preksinoc sam pravila krompir sa filetima u foliji. Hljeb ne jedem, slatkise i ostalo takodjer. Prehrana mi se bazira na jajima, svjezem povrcu ali jedem i voce. Primjetila sam da me zna uhvatiti strasna kriza, jede mi se slatko, a inace slatko ne volim. Kasnije sam procitala da je to normalno kada se skidas sa nezdrave prehrane. Umjesto cokolade, isjeckala sam narance i kivi i posula cimetom, to me itekako zadovoljilo. Znam da mi prehrana jos uvijek nije na zadovoljavajucem nivou, ali svakako planiram da je korigujem. Sto je najbitnije, nijednom nisam pomislila da "varam". Ne ogranicavam se sa kalorijama, ali ni ne prejedam se vise. Ranije sam za dorucak znala pojesti po 5,6 kriski hljeba, uz to margarin, kikiriki puter, namaz od.cokolade i milion drugih stvari. Za rucak opet hljeb sa krompirom i piletinom u ulju, itd. Tako da vjerujem da je i ovo pozitivna promjena za organizam a mislim da mu daje i vremena da se polako prilagodi.