Drugari,evo da otvorim ja temu,u kojoj cu da podelim moj trening,ishranu,slike i napredak sa vama. Ova tema ce mi takodje sluziti da sa vremena na vreme okacim slike i pratim napredak tela,i delim ga sa vama. U teretanu sam krenuo od svoje 15e godine,sad imam 20. Pravio sam nekad duze,nekad krace pauze. Sada trenutno idem 2 nedelje posle pauze od godinu dana. Pre ovog puta kad sam trenirao sam imao 102kg,pa sam spao na 85. Za 2 nedelje sam dobio 5-6kg tezine,da ne kazem misica i zadovoljan sam. Visok sam 1.97m.
Slobodno me ispravite u vezi treninga,ishrane,i ako negde mislite da gresim,svaki savet je dobrodosao,hocu da se maximalno posvetim ovome.
Ovako izgleda moj trening,samo sto nekad treci dan radim noge i ramena,tj. u jednom danu.
U teretanu idem 2 dana za redom,pa jedan pauza,pa 2 dana i sve tako. Stomak radim na dan pauze,a kad bude lepse vreme,svako jutro cu trcati,tj. raditi kardio trening. Trenutno od suplementacije ne koristim nista.
Ovo je moj trening:
1. dan
grudi-biceps
bench press-3x6-7 max.weight
Kosa klupa bucice potisak-4x10
razvlacenje bucicama na ravnoj-4x10
kontra kosi bucice-4x10
propadanja-4x10-15
dvorucni pregib sipkom-4x10
koncentracioni pregib 4x15
pregib na scotovoj klupi 3x8 max.weight
sajla odozdole pregib 4x10
2. dan
ledja-triceps
Zgibovi 4x10
Lat masina iza 4x10
jednorucno veslanje bucicom 4x10
T-sipka veslanje 3x8
veslanje sajlom 4x10
EZ sipka sa cela 3x8 max. weight
potisak bucicom iza glave 4x10
sajla potisak dole sipkom 4x10
uski benc 4x10
3. dan
noge
cucanj 3x8 max.weight
Leg press 4x10
listovi stojeci(na rame ide tezina) 4x10
iskorak 4x10 sa bucicama
4. dan
ramena
smith sa lancem potisak ispred 4x10
smith potisak iza 4x10
letenje za zadnje rame 4x10
sleganje ramenima 4x10
Ovo je moja ishrana:
1. obrok(cim ustanem): 100g ovsenih + 3 kuvana jaja.
2. obrok: 250g belog mesa + 100g pirinca
3. obrok: 1 konzerva sardine ili tunjevine + 200g krompira ili 150g pirinca ili paste od paradajz sosa + 1 kuvano jaje
4. obrok: 200g belog/crvenog mesa + 200g povrca
5. obrok: 200g nemasnog sira + 50g kikirikija
Jedem na svaka 2-2.5 sata. Obicno je obrok 2 pre teretane,a obrok 3 posle. Zavisi od dnevnih obaveza.
Pijem izmedju 2-4litra vode dnevno,sokove ne pijem i slatko ne jedem.
Grudi mi slabije napreduju zato sto nikad nisam mogao maximalno da ih odradim,zbog problema sa ramenom. Rame ume ponekadda mi ispadne,pogotovu kad radim vezbe za grudi sa bucicama. Nije moguce namestiti ga da ne ispada. Vec dugi niz godina mogu i sam da ga izmestim iz lezista i vratim ga.
Evo nekih amaterskih slika,pa recite kako se cini,sa obzirom da ulazim tek u trecu nedelju treninga.
Svestan sam da cu se morati maksimalno potruditi da poboljsam svoje grudne misice,jer mi je to najveci zaostatak.
Podelite svoje misljenje,ispravite me ako ima gresaka u vezi treninga i ishrane,hvala vam