Eh to "privikavanje" bliže okoline na ovu priču, ja ne znam osobu koja je imala apsolutnu podršku pogotovo kada se priča o suplementaciji, naravno da nije opravdano ali tako je....
Elem, u početku (a i kasnije) je moguće i bez suplementacije, tako da nemoj to da te obeshrabri i da ne veruješ u svoj napredak jer je naravno moguć!
Suplementacija je samo manji deo ovoga veći deo je ishrana i trening, ukoliko već imaš problem kući oko suplementacije batali je neko vreme dok roditelji malo "nesvare" sve ovo.
A što se tiče ishrane pokušaj postepeno da uvodiš zdrave napernice, kako bi se ti privikavao, a i privikavao okolinu, na novi režim ishrane, recimo za početak izbaci sav junk, šećere i hleb a ubaci pirinač i krompir i potrudi se da jedeš dosta mesa(po mogućstvu ne svinsko), potrudi se da jedeš što manje stvari pečeno u puno ulja poput ponfrita(zamena pirekrompir recimo), pohovanog mesa i sl
.
Pozeljno je da što više jedeš čisto ali ako ne mozeš, bolje i sa nekim propustima nego nikako.
Sa obzirom da imaš 17 god., i da se intresuješ za ishranu već si učinio napredak, kada se setim mene glavni cilj mi je bio kada odem u teretanu da legnem na klupu za benc (naravno ravni) i dok neumrem nejdem kući, mislim da me je samo Bog spasao da se ni jednom nisam povredio
Tako da samo napred i neodustaj!!!