Pozdrav svima. Dugo citam ovaj forum i sad mi treba mala pomoc.
Imam 24 godine, 190cm i 100kg. Oko 20% bf. Treniram nekih godinu dana. Uglavnom 3 dana trening, pa jedan pauza. Grudi triceps, ledja biceps, ramena noge. Trbusnjake radim kad me ne mrzi, svaki treci dan mozda. Kardio 2-3 puta nedeljno. Hranio sam se normalno (samo sam smanjio hleb, slatkise i posetu pekari).
To je funkcionisalo ok, smrsao sam 10 kg, malo se zategao, dobio na misicnoj masi. Ali i pored toga stomak i grudi(imam ginekomastiju) su ostali mlohavi. Tako da sam se uverio u ono sto sam citao na ovom forumu, da je ishrana zapravo 70% svega
Sad mi je cilj da skinem stomak, tj. da se zategnem dovoljno da me ne bude sramota da skinem majicu na bazenu. U skladu sa tim ciljem, regulisao sam ishranu i to sad izgleda ovako:
Prvi obrok ovsene pahuljice, merica proteina i malo suvog grozdja, 1-2 kuvana jajeta. Odradim trening, pa pwm protein, dekstroza, kreatin i glutamin i neki put 1-2 jajeta. Posle toga imam dva obroka u menzi, uglavnom pojedem parce nekog mesa i krompir/pirinac/grasak/kukuruz/boraniju i obavezno neku salatu. Posle toga, kad imam vremena, spremim neko pilece belo. Nekad pojedem i tunjevinu. Uglavnom poslednji obrok bude 2-4 jajeta, solja jogurta i bele semenke.
Ovako se hranim poslednje 3 nedelje, navikao sam se i ne predstavlja mi nikakav problem, iako sam mislio da ce biti daleko teze odreci se nekih namirnica. Pre toga sam imao pauzu u treningu oko mesec dana. Ove 3 nedelje sam radio po 1-2 vezbe za svaku misicnu grupu, da ponovo naviknem misice na trening.
E sad, ono sto mene zanima je, po kom programu da nastavim da treniram i da li je ishrana prihvatljiva? 3 pa 1 trening mi je iskreno dosadio, postao mi je previse monoton. A ne znam koliko je dobro da radim split, obzirom na to sta zelim da postignem. Trenirao bih 5 dana nedeljno i posvetio bih se malo vise trbusnjacima i kardio treningu. I zato bih bio zahvalan ako bi neko mogao da mi pomogne sad
P.S. Znam da dva obroka u menzi nisu idealno resenje, ali finansije i dnevne obaveze mi ne dozvoljavaju da sam kuvam i da nosim sa sobom.