Evo procitao sam sad i sve mi je jasno.Ali ja idem u skolu i ne mogu imati 5 obroka dnevno(samo vikendom).Kad mi je skola ujutro pojedem neko pecivo,pizzu ili nesto i trpim do rucka kucu,kako cu ovsene jesti u skoli.A osim toga ko moze 2 puta dnevno jesti meso.Jedva stignem rucati,a kamoli dva puta rucati.Ali evo pokust cu nesto sloziti:
Dorucak:Pahuljice ili pecivo u skoli(kad je skola popodne)
Meduobrok:Jogurt ili posni(kad je skola popodne)
Rucak:Isto ko prije(na to ne mogu utjecati)
Kad je skola ujutro ubaci ovaj meduobrok od prije tu
Vecera:3-4jaja i sendvic od prsuta
Trudio sam se da ti nabacim temu,ne bi li sebe spasao da pisem ovo po djavo sam zna koji put,ali nema veze bitno da skapiras ne zalim vremena.
Pa da pocnemo,
Tvoja ishrana treba da se sastoji od BELANCEVINA(protein),UGLJENIH HIDRATA i MASTI.
Znaci ono sto ces da uradis,izguglaces sajt za racunanje broja kalorija koji su ti potrebni da bi odrzavao trenutnu tezinu.
Na taj broj kalorija ces DODATI,znaci +500kcal i tu kolicinu kalorija treba da unosis svaki dan ako zelis da se ugojis.
Znaci ono sto ovim postizemo jeste da pravis 500kcal SUFICIT i na taj nacin omogucavas telu da dobija na kilazi.
E sada,da se vratimo na proteine,hidrate i masti.
Znaci,
1g PROTEINA = 4kcal
1g HIDRATA = 4kcal
1g MASTI = 9kcal
---------------------------
IZVORI NUTRIJENATA (KVALITETNE NAMIRNICE):
Protein= meso,jaja,riba,ella sir ...
U. hidrat = pirinac,krompir,ovsene....
Masti = omega3 kapsule,zumance,orasi,bademi,maslinovo ulje...
------------------------------
Znaci ti bi trebao da napavis ishranu na osnovu kalorija,a da sadrzi namirnice koje sam ti gore naveo...
Treba da izbacis prsut,slaninu,kobasicu,peciva,hleb,sokove,alkohol(ako pijes),i sve ostalo sto sadrzi secere..
Sto se tice skole,ne vidim gde je problem da poneses nesto od kuce,ili jos bolje ako si pri parama pa uzmes protein koji poneses u skolu "da prehiranis" telo dok ne stignes kuci,a pre i posle skole jedes kvalitetno kod kuce...
Sajt gde mozes da pogledas koliko gore navedene namirnice imaju makronutrijenata(protein,uh,masti) je
SLEDECI