kaciga ne pokriva nos, oci, usta, uostalom svaki udarac u glavu moze da te poremeti da obavljas dnevne funkcije i da moras d apravis pauzu , mnogi odrasli ljudi kao i studenti koji zele rekreativno da se bave necim , ne mogu to sebi da priuste.. stomak da te cimne po jetri o da... bolece i to minimum nedelju dana... kolega koji je trenirao mma bas dugo, je morao da odustane zbog toga ,jer borba je borba i niko ne moze da ti garantuje da neces dobiti po labrnji, isto znam njih vise koji kik boks cim su poceli da se bave ozbiljnim stvarim u zivotu su morali ili da ostave ili da izbegnu sparinge...
Sto se tice samoodbrane na teoretsko znanje sam i mislio , ne brini se, danas se stvari u realnom svetu ne resavaju vise kao nekada... ako ce neko da te sj... ili recimo opljacka ima 1000 nacina da izabere da to uradi, a da ni ne znas sta te snaslo... nema vise ferke i izlazenja na crtu nego rade pistolji itd... nemas ti vremena na razmisljanje... polako ti si jos klinac koliko sam skapirao (17 godina) , izvini ako gresim... ali sto si stariji videces da ti takve stvari ne trebaju u zivotu... jer dolaze neki durgi problemi...
@Laza
Cuvaj ledja, pazi na tu diskus herniju , krajni potez je operacija gde se spajaju metalnom polocom dva prsljena, uspe samo u malom procentu slucajeva... tu ti je kicmena mozdina , kada krenu pritisci diskusa, koji je kao zelatinasta masa, na nervne zavrsetke moze da dodje do paralisanja od prsljena gde je problem pa sve na dole... to ne zelis ...