Druže imao sam potpuno iste simptome kao i ti, trenirao 6x nedeljno, svaki mišić po 2-3x i mislio sam to je super i da ću se brže nabildovati. Ali nisam, napretka je jedva bilo jer sam bio početnik pa sam imao tu sreću, a tuki se baš retko dizao u tih mesec dana, a još sam bio u deficitu sa kalorijama.
Ja sam svoj problem rešio na sledeći način:
1. Smanjio trening i to baš dosta, dakle 4x nedeljno je sasvim dovoljno, tako ja radim, i nijedan trening ne traje duže od 60minuta, nema potrebe za tim, neki prosek je 45-50minuta, s obzirom da si natural to je sasvim dovoljno da odradiš naprimer 4 vežbe za grudi i 2 za triceps. Više ti ne treba veruj mi.
2. Povećao sam dosta masti u ishrani i sveukupno prešao u suficit, ali pre svega su mnogo bitne masti koje unosim iz ribe, kikirikija, oraha i žumanaca jer one podižu nivo testosterona u krvi, ako ne znaš šta je to, izguglaj i biće ti sve jasno.
3. To je bilo letos pa sam spavao od 3h-11h, nešto slično kao ti, a nema ništa gore od toga, dakle moraš početi da spavaš redovno od 22h-06h ili od 23h-07h. Video sam da si ti napisao da nekad ustaneš u 9h, a nekad u 11h, u danima kada spavaš od 3h-9h tvoji mišići to bukvalno ni ne osete i tvoje telo ne uspeva da se restartuje i tako mu nanosiš više štete nego koristi.
Nakon svega toga sam sveukupno se osećao mnogo bolje, imao mnogo više energije, video veliki mišićni napredak i ono najbitnije nisam mogao da obuzdam malog.