Pozdrav svima !
Zeleo bih da postavim par pitanja oko rotacije ugljenih hidrata i nekih stvari u vezi nje.
Posto prvim put radim rotaciju i nemam bas nekog iskustva pa ako neko moze da mi pomogne.
Visok sam 170 cm , tezak izmedju 66 - 70 kg (nisam se odavno merio ,a toliko je bilo poslednji put) ,idem 4x nedeljno u teretanu. Neko bi rekao da nemam potrebe da radim bilo kakvu dijetu i da skidam bilo sta , al opet imam malo masnih naslaga koje bih zeleo da sagorim jos malo , pa sam mislio par nedelja sa rotacijom pa da vidim kako ce ici uopste posto prvim put radim.
Citao sam na internetu i forumu o tome pa sam sastavio plan , koji se zasniva na danima sa visokim , niskim i bez unosa ugljenih hidrata.
Dan sa niskim unosom (ponedeljak , cetvrtak , subota)
1. obrok 9h : 5 belanaca (1 zumance) , soljica ovsenih pahulja (ja koristim ovas u zrnu) , kasicica lanenog ulja (Omega3 masti)
2. obrok 12h : 150 gr belog mesa ,salata
3. obrok 15h : 200 gr belog mesa , saka oraha ili badema ili lesnika
---trening--
4. obrok 18:30h 150-200 gr belog mesa , 100 gr pirinca ili 250 gr kuvanog krompira , salata
5. obrok 21 :00h 5 belanaca ili 100 gr belog mesa , kasicica lanenog ulja
Dan bez unosa ugljenih hidrata (utorak, petak)
1. obrok 9h: 5 belanaca (2 zumanca),kasicica lanenog ulja
2. obrok 12h: 150 gr belog mesa, salata
3. obrok 15h: 200 gr belog mesa, saka oraha ili badema ili lesnika
--trening--
4. obrok 18:30h: 150-200gr belog mesa, salata
5. obrok 21:00h 100 -150 gr belog mesa , 5-6 belanaca , kasicica lanenog ulja
Dan sa visokim unosom ugljenih hidrata (sreda ,nedelja)
1.obrok 9:00h 5 belanaca (1 zumance),soljica ovsenih paguljica
2. obrok 12:00h 150 gr belog mesa , 100 gr pirinca , salata
3. obrok 15:00h 150 gr belog mesa, 250-300 gr kuvanog krompira ,salata , kasicia lanenog ulja
4. obrok 18:00h 200 gr belog mesa , salata , saka oraha
5. obrok 21:00h 150 gr belog mesa ili 5-6 belanaca , salata , kasicica lanenog uglja
*umesto belog mesa moze riba i kupicu omega 3 kapsule pa mogu da menjan sa lanenim uljem *
E sad ono sto me muci jeste sledece : Do sada sam u PMW ubacivao dozu whey-a + dozu dekstroze , da li sada da uzimam dekstrozu u PMW ili samo Whey ?
I ne znam sta se desava npr u danima bez unosa u.h. posle treniga jedem samo meso i salatu bez UH ? Da li je to uopste pametno ?
Napominjem da nisam bas iskusan i da prvi put radim rotaciju pa i ako pravim greske nije namerno
Pozdrav i hvala unapred.