Novembar 01, 2024, 10:24:33 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Rotacija ugljenih hidrata - potrebna pomoc  (Pročitano 10273 puta)

Van mreže Bojan92

• Flyweight Member
  • **
Rotacija ugljenih hidrata - potrebna pomoc
« poslato: Januar 25, 2016, 06:49:47 posle podne »
Pozdrav svima !
Zeleo bih da postavim par pitanja oko rotacije ugljenih hidrata i nekih stvari u vezi nje.
Posto prvim put radim rotaciju i nemam bas nekog iskustva pa ako neko moze da mi pomogne.
Visok sam 170 cm , tezak izmedju 66 - 70 kg (nisam se odavno merio ,a toliko je bilo poslednji put) ,idem 4x nedeljno u teretanu. Neko bi rekao da nemam potrebe da radim bilo kakvu dijetu i da skidam bilo sta , al opet imam malo masnih naslaga koje bih zeleo da sagorim jos malo , pa sam mislio par nedelja sa rotacijom pa da vidim kako ce ici uopste posto prvim put radim.
Citao sam na internetu i forumu o tome pa sam sastavio plan , koji se zasniva na danima sa visokim , niskim i bez unosa ugljenih hidrata.
Dan sa niskim unosom (ponedeljak , cetvrtak , subota)
1. obrok 9h : 5 belanaca (1 zumance) , soljica ovsenih pahulja (ja koristim ovas u zrnu) , kasicica lanenog ulja (Omega3 masti)
2. obrok 12h : 150 gr belog mesa ,salata
3. obrok 15h : 200 gr belog mesa , saka oraha ili badema ili lesnika
---trening--
4. obrok 18:30h 150-200 gr belog mesa , 100 gr pirinca ili 250 gr kuvanog krompira , salata
5. obrok 21 :00h 5 belanaca ili 100 gr belog mesa , kasicica lanenog ulja

Dan bez unosa ugljenih hidrata (utorak, petak)
1. obrok 9h: 5 belanaca (2 zumanca),kasicica lanenog ulja
2. obrok 12h: 150 gr belog mesa, salata
3. obrok 15h: 200 gr belog mesa, saka oraha ili badema ili lesnika
--trening--
4. obrok 18:30h: 150-200gr belog mesa, salata
5. obrok 21:00h 100 -150 gr belog mesa , 5-6 belanaca , kasicica lanenog ulja

Dan sa visokim unosom ugljenih hidrata (sreda ,nedelja)
1.obrok 9:00h 5 belanaca (1 zumance),soljica ovsenih paguljica
2. obrok 12:00h 150 gr belog mesa , 100 gr pirinca , salata
3. obrok 15:00h 150 gr belog mesa, 250-300 gr kuvanog krompira ,salata , kasicia lanenog ulja
4. obrok 18:00h 200 gr belog mesa , salata , saka oraha
5. obrok 21:00h 150 gr belog mesa ili 5-6 belanaca , salata , kasicica lanenog uglja

*umesto belog mesa moze riba i kupicu omega 3 kapsule pa mogu da menjan sa lanenim uljem *

E sad ono sto me muci jeste sledece : Do sada sam u PMW ubacivao dozu whey-a + dozu dekstroze , da li sada da uzimam dekstrozu u PMW ili samo Whey ?
I ne znam sta se desava npr u danima bez unosa u.h. posle treniga jedem samo meso i salatu bez UH ? Da li je to uopste pametno ?
Napominjem da nisam bas iskusan i da prvi put radim rotaciju pa i ako pravim greske nije namerno :) Pozdrav i hvala unapred.

Van mreže Sasa 90

• Flyweight Member
  • **
Odg: Rotacija ugljenih hidrata - potrebna pomoc
« Odgovor #1 poslato: Januar 25, 2016, 07:03:52 posle podne »
E sad ono sto me muci jeste sledece : Do sada sam u PMW ubacivao dozu whey-a + dozu dekstroze , da li sada da uzimam dekstrozu u PMW ili samo Whey ?
Ukoliko ti se uklapa u dnevni unos da, kada je 0UH izbaci je(dex)

I ne znam sta se desava npr u danima bez unosa u.h. posle treniga jedem samo meso i salatu bez UH ? Da li je to uopste pametno ?
jedeš meso salatu i ZDRAVE MASTI (maslinovo, laneno, kokosovo ulje, orašasti plodovi omega 3...)

Kako ti izgleda rotacija tj koje količine UH rotiraš koliko masti i prot?

Za početak možeš i bez 0Uh staviš nekih 50 grUH pa kasnije ih zameniš sa 0 ja tako uvek radim :D

Možeš slobodno i neko drugo meso recimo govedinu i ribu nekada da jedeš umesto belog mesa.

Van mreže VOJA.S

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #2 poslato: Januar 25, 2016, 07:05:04 posle podne »
Boca,Boca... :D
Pitanje vezano za dex sam ti vec odgovorio na pm.Kao sto ti rekoh ukoliko imas vise masnih naslaga aj da kazem negde preko 15% body fat-a( iako ne volim da se vezujem za brojke) sve je veca sansa da ti je losa insulinska osetljivost.Inace kada pricamo o gubljenju masnih naslaga itd.itd slike su od velikog znacaja.Sto se tice rotacije ostavi dane sa 0 uh za nesto kasnije, ne moras odmah na pocetku.Neko ,ajd da kazem pravilo,sto se tice masti na rotacijama,dani sa visokim unosom uh unosih manje masti a u dane sa nizim unosom uh vise masti.Probaj da imas zastupljene sve vrste masti u ishrani(nezasicene,polinezasicene,mononezasicene).Iz kog razloga se toliko vezujes za uh nakon treninga?Da ne misli neko da uh(bez insulina nema rasta) nisu bitni ali nisu sveti gral..Bez ljutnje Boki vezano za dex videcemo sta misle ostali...pozz..

Van mreže Bojan92

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #3 poslato: Januar 25, 2016, 07:09:29 posle podne »
Aha,  tako sam i ja mislio otprilike :D

Van mreže Bojan92

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #4 poslato: Januar 25, 2016, 07:11:58 posle podne »
E druze moj :D
A ja sam ti veliki komplikator i perfekcionista , to ce me i unistiti :D
Da, da video sam ono za dextrozu samo sto kad sam bio na onom planu ishrane prosli put kad smo pricali koristio sam je u pmw , a nisam video neku zapazenu promenu , al ipak sam oslabio tada :D A sad cu bas namerno da probam bez nje da vidim sta se desava :D Lako cu je ponovo vratiti sa zadovoljstvom haha :D

Van mreže VOJA.S

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #5 poslato: Januar 25, 2016, 08:20:14 posle podne »
E druze moj :D
A ja sam ti veliki komplikator i perfekcionista , to ce me i unistiti :D
Da, da video sam ono za dextrozu samo sto kad sam bio na onom planu ishrane prosli put kad smo pricali koristio sam je u pmw , a nisam video neku zapazenu promenu , al ipak sam oslabio tada :D A sad cu bas namerno da probam bez nje da vidim sta se desava :D Lako cu je ponovo vratiti sa zadovoljstvom haha :D
Boki nema potrebe da komplikujes,samo polako i prebaci perfekcionizam na ishranu...Naravno,da ne mislis da ja nesto dekstrozu sad degradiram ali nema potrebe toliko da bijes glavu o to...U petak cu se bas potruditi da napisem clanak o ugljenim hidratima u Pwm...

Van mreže Bojan92

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #6 poslato: Januar 25, 2016, 08:23:39 posle podne »
Vazi batice :D

Van mreže SlobodanS

• Global Moderator
  • Super-heavyweight Member
  • Hammers and nails
« Odgovor #7 poslato: Januar 25, 2016, 11:27:54 posle podne »
Ako je ishrana korektna i striktna,ja dajem zeleno svetlo dexu,ali opet sacekaj nekog iskusnijeg da ti lepo obrazlozi. :)

Ono sto meni bode oci je recimo u obroku sa jajima ubacujes laneno kao izvor masti,zasto ne iskoristiti zumanca kad se vec jedu jaja  za dorucak ?

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #8 poslato: Januar 26, 2016, 06:24:53 pre podne »
Uzimanja vise od 20 gr dekstroze (mesavina secera je sigurno najblja opcija,ali ukupna kolcina nikako da prelazi 20ak gr) svkako nece NISTA promeniti niti dodati tvojoj prici
Kao sto momci rekose,vise paznje da se posveti ishrani,neko aposlutno irelvantnoj stvari,tj dexu u pwm

Van mreže Bojan92

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #9 poslato: Januar 26, 2016, 08:56:05 pre podne »
A da li je dozvoljeno što se tiče salate kiseli kupus?  Mislim ako nema neke veze sto je kiseo i to? Kad već nema svežeg da se kupi :-D

Van mreže Цветко

• Cruiserweight Member
« Odgovor #10 poslato: Januar 26, 2016, 04:20:04 posle podne »
Naravno, pun je kalijuma, gvozdja, magnezijuma, sumpora, bakra itd...

Jedino ne preteruj zbog soli.

"Umerenost je kljuc uspeha"

Van mreže Bojan92

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #11 poslato: Januar 26, 2016, 06:46:31 posle podne »
Hvala Cvetko ;-) A sad imam kiselog kupusa, šarene salate, kiselih krastavaca :-D i ako nađem lepu mladu zelenu salatu pa kupim :-D

Van mreže SlobodanS

• Global Moderator
  • Hammers and nails
« Odgovor #12 poslato: Januar 26, 2016, 06:48:47 posle podne »
ako nađem lepu mladu zelenu salatu pa kupim :-D

Ja sam kupovao do skoro,medjutim sad je sve bullshit tako da drzi se slobodno te kisele salate kad je vec imas... :)

Van mreže VOJA.S

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #13 poslato: Januar 26, 2016, 06:51:50 posle podne »
Pre neki dan kupio zelenu salatu i za divno cudo bila je dobra.Bio sam dosta sumnjicav...:)

Van mreže Bojan92

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #14 poslato: Januar 26, 2016, 06:56:07 posle podne »
A prodaju nam djubre ,sta da se radi :S Gledam kod mene u prodavnici neki dan kupus  trulez klasican , a pise prva klasa :D
A kako npr racunam pirinac , je l merim  recimo 100 gr pre kuvanja ili se drugacije gleda na to ? Ako me razumete :D