aktivirajuci plyomaterijom hypetrofiju,psole toga imas strahovito veliki rpoblem za istom kasnije,koja je prekusror snage naravno i obratno
tako da ne bi trebalo brkati pojmove i olako davati savete.
Nparedovati sa BW vzbama,moze neki pocetnik,koji je cak i caosve fiskulture eskovirao i to neki mesec ili dva,posle toga je potreban drugacija misicna aktivacija
Biti fit-ok
ali pricati o nekim ozbiljnim stvarima je ono..
nisam ni mislio da BW vezbama mozes postati Markus Ruhl, nego decko rekao da ce tri meseca biti van mogucnosti da vezba tegovima, ja sam mu napisao jednu opciju, uglavnom je bolje da radi BW nego da ne radi nista. A to da se bez tegova ne mogu postici rezultati u snazi i misicnoj masi... kolega iz termina pre boksa, rvac stare skole ne koristi tegove, priznaje samo ruske girje a ima 90kg misica i moze volu rep da iscupa... dobro iza njega su godine treninga ali znaci da moze.
Za pliometriju istina treba imati dobar preduslov u snazi da bi je radio ali nisam mislio na neke dubinske skokove vec jednostavno skokove na klupu, uzvisenje.
Poenta je da ta tri meseca mogu da mu budu dobar potencijal da kad se vrati tegovima jos vise napreduje
to da je bolje da radi BILO STA nego NISTA je naravno tacno
a ovo oko kolega koji ne treniraju,ili jedu bureke i izlgeddaju kao takmicari itd itd itd i..mnogo smo se puta naslusali o tome,i naravno,nikada nismo dobili adekvatnu potrevrdu u vidu fotografije
to sto TEBE impresinira sto je nekomu genetski sklop tetiva,hrskavica,ligameneta itd "gusci" od tvojih i sto mu je misicno vlakno u prirodnom okruzenju mozda malo "zadebljanije" od tvog,a samim tim i snaga veca za nekih 20-30 % nego kod tebe,koji ocigledno nisi preodredjen za tu pricu (kao ni ja npr-da ne mislis da tebi nest govorim licno) je neka druga prica
Da je njegova snaga,product njegovog treninga kako ti kazes sa girjom ,je naravno NONSENS
ovde ni najmanje ne podistavam upotrebu girja,cak sta vise,i sam ih korstim kod priprme sproista i smatram kao nezaoblzam rekvizit u adekvatnoj pripremi sporisite,ali price o snazi,cupanju repa konju,volu i ostalim domacim zivotinjima i ostaje u toj sferu-price iz nepricave.
Da ti objasnim ovo oko mene,da ne ostane nedoreceno.Nikada u zivotu NISAM probao koliko mogu da dignem iz bencha niti da cucnem
Razlog je jedan jedini,sto sam uvdeo da bench nikada niam mogao da uradim 8 adekvatnih ponavnjnja sa vise od 130 kg (i manje).
Razmevajuci ntj UCECI morfoligiju shvatio sam da moje telo nije da se guzim sa Katonom,mojim sugradjanom Mariknovicem itd,ali je isto tako moje telo za raliki od njihovog drugacije regovalo na hipetrofiju u nekim drugim uslovima itd itd itd...
nadam se da sam uspeo da objansim