Novembar 01, 2024, 02:08:06 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.969 članova - Poslednji član: ubita
X3MShop banner

Autor Tema: Muke moje  (Pročitano 5585 puta)

Van mreže PLEMENIT

• Član
  • *
Muke moje
« poslato: Januar 23, 2016, 04:06:42 posle podne »
Pozdrav svim forumasima, forum je odlican, cak i najbolji, gde se sve moze naci na jednom mestu. Imam nekoliko pitanja, na koja nisam uspeo da nadjem odgovor, a prelistao sam dosta. Naime, visina 180cm, tezina 87kg, bf ~15, 16%. Napisacu posle ishranu, prvo da postavim po koje pitanje.. Citao sam dosta oko tipova gradje, i znam da je svako mesavina 2 tipa gradje, al jedan vise preovladava. Ja sam Endomorf, e sad jedno pitanje mi se vrti po glavi, kolika je verovatnoca da endomorf ima trbusnjake, odnosno mnogo je tezi put spustanja bf-a, nego kod drugih tipova gradje. Naravno, pricam o prirodnom putu, bez hemije. Uopste ne znam koliko je moj cilj realan, jer ja tezim ka sto nizem procentu bf-a(naravno vise gledam ogledalo, i znam da bf nije najpresudniji u izgledu). Bavio sam se boxom skoro 16god, pa su nastupile povrede(koleno, lakat), zadnjih godinu dana sam se zapustio totalno, uglavnom pokusavao da se oporavim, probao sam sve moguce vezbe, kreme, itd, bolje je to, al nije kao nekada. Jelo se sve i svasta, sramota me i da nabrojim, uglavnom sam se vadio na depresiju, nisam bio ni za sta, ali svakako sam ja jedan jedini krivac. U tih godinu dana, sam pojeo vise slatkisa nego za celi prethodni period(a nisam ljubitelj slatkisa), uglavnom da vas ne zamlacujem, tesko mi je palo. Ishrana - keto. Sto se treninga tice, i tu imam problem, pa moram i to da pitam. Zbog gore pomenutih povreda, tesko mi pada da radim dosta vezbi - uglavnom svaki potisak nije izvodljiv, triceps, ez sipka isto nije izvodljiva. Zgibove mogu da radim, sklekove samo siroke, uske nikako, cucnja se plasim iskreno, jos nisam probao, leg press nekako mogu. Krenuo sam opet da treniram, tek 5 dana proslo, al bice bolje. Jedino sto mogu zasigurno je da trcim, normalan tempo, na tvrdoj podlozi(zemlja). Ima jos vezbi koje mogu da radim u teretani, uglavnom izolacione, osnovne tesko. Nisam pametan u ovom trenutku, dal da idem u teretanu, ili jednostavno kod kuce da radim, sklekove, zgibove, trbusnjake i da trcim, imam sada u planu da probam da radim na ojacavanju kolena i lakta, al sve je to spor i dugotrajan proces.. Nikad ja nisam imao trbusnjake, imao sam ravan stomak, nazirali su se oni, bio je cvrst, al ono.. E sada od kada se sve ovo desilo, i od kada sam to nekako pregurao(pod ""), zelim da sredim te trbusnjake, i uopste ceo da se sredim..

Van mreže Gumac

• Middleweight Member
Odg: Muke moje
« Odgovor #1 poslato: Januar 23, 2016, 09:56:30 posle podne »
pozz
endo ima drugačiji metabolizam, ne znači da ne može imat trbušnjake, naravno da može! Poznajem puno ljudi koji su takvog tipa građe bili i uspjeli su napravit zavidne rezultate. Pa u svakom slučaju u teretani imaš veći izbor sprava i vježbi nego kod kuće, ne moraju to bit velike težine ako su u pitanju ozljede, i izolacije su dobre ako ne možeš raditi neke osnove, bolje išta nego ništa..
Ishrana je keto ako sam shvatio, ili?

Van mreže Kokiroki

• Lightweight Member
« Odgovor #2 poslato: Januar 23, 2016, 10:21:35 posle podne »
Prijatelju ja mislim da ti nisi bas realno procenio svoj bf %.

Van mreže PLEMENIT

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: Januar 23, 2016, 10:37:10 posle podne »
Ishrana je keto, da da. Pa i ja sam tako razmisljao, da ima vise sprava u teretani, probacu pa cu videti kako ce ici i sta. Bf % nisam ja procenjivao, nego je radjen na DIF-u u Beogradu, tako da ako sprava laze mene, ja lazem vas(da ne bude zabune, ovo 15 -16, je napisano jer sam radio 2x u roku od godinu dana, na sredini, i na kraju).. A na osnovu cega mislis da nisam realno procenio?
« Poslednja izmena: Januar 23, 2016, 11:11:52 posle podne PLEMENIT »

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #4 poslato: Januar 24, 2016, 09:46:36 pre podne »
Pozdrav
pre svega,ukoliko nastavis da komolikujes sebi zivot oko toga koji se telesni tip-neces uraditi nikada nista
Pocetne stvari se trebaju znati,ali da radis sebi muku od zivota,koji si telesni tip,koju krvu grupu imas,koja je mesecava mena u kojem danu i na tome baziras svoju ishranu-od toga nikada neces urditi nista.
Kao i sto gresis,sto si odmah posle smece hrane,otisao na KETO
trebalo je lagani uvod da uradis,defitivno 6-8 ned,a da li rotacije sa UH ili low carb,to iovisi od stanja
pa onda da se lagano "upucavas" u tu pricu

Van mreže Ragnar Lothbrok

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #5 poslato: Januar 24, 2016, 11:55:55 pre podne »
Izgubices dosta misica sa junka na keto, jer si sigurno i kalorije mnogo smanjio. Bolje da si isao za pocetak neki -500 kalorijski deficit.

Van mreže PLEMENIT

• Član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Januar 24, 2016, 09:52:09 posle podne »
Pre svega hvala svima na odgovorima.

Pozdrav
pre svega,ukoliko nastavis da komolikujes sebi zivot oko toga koji se telesni tip-neces uraditi nikada nista
Pocetne stvari se trebaju znati,ali da radis sebi muku od zivota,koji si telesni tip,koju krvu grupu imas,koja je mesecava mena u kojem danu i na tome baziras svoju ishranu-od toga nikada neces urditi nista.
Kao i sto gresis,sto si odmah posle smece hrane,otisao na KETO
trebalo je lagani uvod da uradis,defitivno 6-8 ned,a da li rotacije sa UH ili low carb,to iovisi od stanja
pa onda da se lagano "upucavas" u tu pricu

Nije mnogo proslo od kada sam krenuo tako da se hranim, pa cu uraditi sada ovako kako ste mi vi rekli, pa cu posle na keto. Zato sam i dosao da se konsultujem sa iskusnijim od mene. Jel moze ovakva ishrana, kroz sledecih 4-6ned. Sracunao sam ja to nekako, pa ako moze neko da vidi jel to korektno?

Pon, uto, sre. proteini 2g/kg ; 180g p, 40g uh
1. 5 jaja, salata 35g p
2. 200g belog mesa. 50g pirinca 40g p, 40g uh
3. 200g belog mesa, salata 40g p
4. 100g belog mesa, salata 20g p
5. whey

Cet, pet. 1.5g/kg - 135g p, 130g uh
1. 1 tunjevina, 50g ovsenih pahulja, merica whey-a, voda 45g prot, 29g uh
2. 200g bm(belog mesa), 60g pirinca 40g p, 50g uh
3. 200g bm, 50g pirinca 40g p, 40g uh
4. 100g bm, salata 20g p

Sub, ned. 1g/kg - 90g p, 3g/kg - 270g uh
1. 5 jaja, salata 35g p
2. 100g bm, 100g pirinca 20g p, 80g uh
3. 100g bm, 100g pirinca 20g p, 80g uh
4. 100g bm, 100g pirinca 20g p, 80g uh

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #7 poslato: Januar 25, 2016, 05:37:27 pre podne »
Ovo ej korketno (sa tim sto ti ovih 270 gr uh sigurno nije potrebno),a pogtovo ne kroz dva dana
predlog je da zarotiras UH da imaju svaki dan drugaciji odnos..SVAKI DAN
onda ces lako da ubacis ovaj vidi neke low dijete (mada ponavljam,ovih 270 gr,s obizrom na paremtre koje si naveo,bode oci i mislim da je za tebe to mnogo)

Van mreže PLEMENIT

• Član
  • *
« Odgovor #8 poslato: Januar 26, 2016, 08:01:58 posle podne »
Ovo ej korketno (sa tim sto ti ovih 270 gr uh sigurno nije potrebno),a pogtovo ne kroz dva dana
predlog je da zarotiras UH da imaju svaki dan drugaciji odnos..SVAKI DAN
onda ces lako da ubacis ovaj vidi neke low dijete (mada ponavljam,ovih 270 gr,s obizrom na paremtre koje si naveo,bode oci i mislim da je za tebe to mnogo)

Huh, evo pokusao sam da iskombinujem rotaciju, pa ako moze pomoc/korekcija..

150-50-100-75-125-75-100

150
9h – 5 jaja (4:1)
12h – 150g mesa + 100g pirinac + salata + masl ulje(kasicica, za svaku salatu)
15h – 150g mesa + 90g pirinac + salata
18h – 150g mesa + salata
21h – pola elle + saka badema

50
9h - 5 jaja (4:1)
12h - 150g mesa + salata
15h - 150g mesa + 60g pirinca
18h - 150g mesa + salata
21h - pola elle + saka badema

75
12h - 150g mesa + 60g oirinca + salata
18h - 150g mesa + salata

100
9h - 200ml mleka + 50g ovsenih + merica whey-a
12h - 150g mesa + 60g pirinca + salata
18h - 150g mesa + salata

125
12h - 150g mesa + 50g oirinca + salata
15h - 150g mesa + 50g pirinca
18h - 150g mesa + salata

75
9h - 200ml mleka + 50g ovsenih + merica whey-a
12h - 150g mesa + + salata
15h - 150g mesa + 50g pirinca + salata
18h - 150g mesa + salata

100
12h - 150g mesa + 60g oirinca + salata
18h - 150g mesa + salata

Ako sam razumeo, nakon nekog vremena se ubacuje trcanje i 0 - kad napredak stane. Ja trcim svaki dan, jer mi je to ostalo od silnog treninga, to mi je svakodnevnica, sta znam. Jel moram to da izbacujem? Ovo da guram 4-6 ned, pa cu na low carb(6ned). E sada trening, radio sam grudi prekljuce a juce ledja, pa cu napisati, da vidite dal to ide tako..
Grudi
razvlacenje 4x12
baterflaj 4x12
sklekovi 4x15 1x12
pulover 4x12

Ledja
Zgibovi 4x12 1x10
lat napred 4x12
testera, sajla 4x12

Planirao sam sutra noge da radim, pa bi to ovako "jadno" izgledalo.. :(
leg press 4 serije
zadnja loza 4
list 4
sut 2 - 5kg

Van mreže Sasa 90

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #9 poslato: Januar 26, 2016, 09:00:53 posle podne »
Zašto neradiš osnovne vežbe poput benca, čučnja, mrtvog?
Može se i bez njih samo ipak.....benc je benc :D
Recimo za grudi ja bi sigurno ubacio kosi ili ravni benc ili ako ništa drugo ravni potisak bucucama kao prvu vežbu...
nemaš ni jednu vežbu da donja leđa....
Jer si vežbe radio tim redosledom kako si napisao?

Van mreže Sasa 90

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #10 poslato: Januar 26, 2016, 09:11:22 posle podne »
Tek sam sada pročito prvi post pa da ne brišem ovo gore neka stoji.

Iskreno počni da radiš čučanj makar samo sa šipkom i plići za početak pa kasnije češ videti kako ide, ako se tripuješ zbog kolena veći je atak na njih od trčanja nego od pravilnog čučnja tako da napred ;)

Van mreže PLEMENIT

• Član
  • *
« Odgovor #11 poslato: Januar 26, 2016, 10:15:19 posle podne »
Iskreno se plasim, pre sam radio sve lepo, dok se nisam povredio. Kada trcim, to ne mogu da objasnim, stavim steznik i nekako me ne boli, naravno pri menjaju tempa, osecam bol koji me sasece/presece, ali traje 2-4 sekunde, ili sam ja oguglao na bol, pa sam vec navikao. Najveci problem mi je sto ne mogu da cucnem, najvise dokle mogu, je plitak cucanj, da sednem na klupu, sve ispod mislim da bi bilo kobno.. Al hvala ti svakako, probacu postepeno, ovo je sada ovako, pa cemo videti.. :)

Nije to redosled, to su samo nabrojane vezbe..

Van mreže Sasa 90

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #12 poslato: Januar 26, 2016, 10:29:34 posle podne »
Da znam o čemu pričaš jakooo dobro ja sam baš dugo imao problem sa kolenom tj prednjim ukrštenim ligamentima a meniskus faktički nemam zahvaljujuči košarci, betonu i trčanju :D, a recimo čučanj mi ok ide ali isto jako pazim na tehniku.
Probaj da piješ nešto za tetive i zglobove pomaže. Animal flex je ok ja sam bukvalno preplaćen na njega bar 2x godišnje ga pijem i na goveđi želatin (ako nemaš problem sa holesterolom) :D
Mogao bi ponekad da trčanje zameniš bajsom....

Van mreže PLEMENIT

• Član
  • *
« Odgovor #13 poslato: Januar 26, 2016, 11:28:05 posle podne »
Ma sto me cuda strefilo. Uzimam Animal, sto kazes predplatio sam se na njega jos dok sam se bavio turnirima a i sada. Mazao sam svim "glupostima", valja to dok se maze, al kad se prestane, kao da se nisam ni mazao, tako mi je i sa animalom, moram da imam kontinuitet stalno. Bolje je to sada, ali i dalje slozene pokrete ne mogu, a o laktu da ne pricam :) .. Bajs ne volim, volim leti da se vozim, ali u teretani, nisam ljubitelj ni trake ni bajsa, al sta se mora, mora se.. probacemo, hvala ti svakako :)

Van mreže SlobodanS

• Global Moderator
  • Hammers and nails
« Odgovor #14 poslato: Januar 26, 2016, 11:34:17 posle podne »
Tesko je druze,kad se tako neke stvari povrede,jako tesko,ali ne dozvoli da se 'pomiris' sa tim,pa da kazes 'e mene boli ja to ne mogu' a nisi ni probao,a i naravno nemoj da okrenes drugu stranu pa da silujes da povredis jos vise.

Polako,probaj,procenis sam,sta ti telo govori,pa mic po mic,dan po dan i bice bolje sigurno. :)