Ovo je genralno veliki i enorman problem od samog pocetka:
i ne radim x puta dnevno, nego jednom Ponedeljak i Cetvrtak su ruke..
Trenutno se bavim cistom misicnom masu pa sta bude bude
E sad cilj ovakvog treninga je da izdefinisem ruke kao sto sam kazes "Biceps peak" za "Double Biceps" poza.
Ja imam sad 57-58.
imam drugara koji isto to ima a FUDBAL trenira,tu je kljucna rec 50-60kg,tinejder od 50-60kg je toliko mrsav da se sve vidi
Ovo ti je iz "The education of a Bodybuilder by Arnold Schwarzenegger".
I on je takodje radio ruke Sredu - Subotu. Samo sam ja zamenio to sa Ponedeljak i Cetvrtak..
E sad sigurno ces reci da "kopiram", ne. Samo sam se informirao oko neke stvari.
Arnol Schwarzneger: 107-114 kg,pobednik takmicanja Mr O -7 x kao i na mnogim takmicenjima
Ja imam sad 57-58.
i trenira nekih 6 meseci
inace na pocetku
Ruke uopste ne odmaram i menjam vezbe odmah nakon zavrsetka 1, pa kada sve vezbe koje planiram da odradim taj dan za ruke odradim, onda ponovo jos 1 ili 2 put u zavisnosti koliko sam izmoren. Ovako cu da radim ruke jedno par meseci da vidim kako bi islo, ako ne bude islo normalno da cu da promenim. Prekopirao sam workout od Sylvester Stallone.
i za kraj
A ne vidim nijedan razlog, pre ne mnogo vreme sam testirao sve i krv i secer. Secer mi je bio 3.0 ravno, a Krv kaze da je jaka,
dakle rezimre
tebi ociglendo sinak nije jasno da MISIC ne raste na treningu vec da se na treningu rade mikro i makro ostecenja misicnih vlakana koje se kasnije "hrane" i na taj nacin tj ISHRANOM misicnih celija moguce je da dodje do efekata hypetrofije ili cak hyperlazije.
U tvom slucaju,takvig nacina trenirnja,ostecenja su toliko ogromna ,da ne postoji nacin da to nadoknadis aposlutno sve i da rauzmes barem eelemnatrne pojmove kada je ishrana za msicnu masu u pitanju,a na tvoju zalost,cak ne razumes ni pojmove kao sto su Protein( ne prah,vec gradivna materija) UH,M itd itd itd itd itd
Ono sto ti je moj savet
da ne budes tvrdoglav i ne guras glavom kroz zid
tebi sada izgleda mozda ovako ili onako,a da ne koristim reci sa kojima bi te knjige tj tu knjigu koju ti citas,trebalo da se nazove.
Kako vidim,imas intrenet i nemoj da budes zakovan,vec citaj i edukuj se
iz mojih qutova izvuci najbolje i procitaj nekoliko puta
E hvala ti na ovome, dakle ako idem jos s ovim treningom bi trebao onda umesto 2x nedeljno sto radim ruke, 1x nedeljno.
Sad ostaje samo jelovnik da sastavim, nije ni cudo sto je bio Arnold toliki znam da sigurno nije imao 60-70 kg ali...
To iz pocetka sam radio ruke nonstop svakog dana, dok nisam ukapirao da stojim u mestu
... Svako gresi, samo sto ja cesce gresim xD..
I pedjo, samo da te pitam jos neshto. Ako npr uzmem otprilike da mi bude protein dnevno 100 gr 115 gr, jer sam ja 56-57 (verujem 56 sam sad), trebao bi jedno 112 gr proteine. E sad, ako ne unosim UH, samo proteinskom hranu dal bi mogao ocekivati napredak? mozda uh malo konzumiram..
Nema potrebe da bacas pare na knjigu,procitaj NUTRITION deo foruma i bice ti i vise nego dovoljno da sastavis svoj jelovnik
Ima druze, ali vecina je za masi.. A ja kako bi nazvao hocu definiciju "cistu misicnu masu", stoga pretpostavljam da mogu i samo proteinsku hranu konzumirati bez uh, ili eventualno na low uh.
Inace edit cu pa cu staviti neke slike, a to za proteine znam koju ulogu ima (Ne na one praskove), i UH znam.. Protein ti je da bi hranio misica, sluzi za oporavku od ostecenje, i za misicni rast...
Je l ovaj oldschool onaj sto hteo da definise samo ruku jer kaze da mu je dovoljno velika i da samo to treba da definise?
Lik samo o bicepsu prica tacnije troluje.
Dakle da se ne vredjamo, ne ulazi u moju pricu... Svako ima razlican cilj i ne mora da se nepocitujemo ovde...
Je l ovaj oldschool onaj sto hteo da definise samo ruku jer kaze da mu je dovoljno velika i da samo to treba da definise?
Lik samo o bicepsu prica tacnije troluje.
Sto je najgore i ne troluje, vec su takva razmisljanja 90% danasnjih "klinaca".
Radim samo biceps i grudi, cao poz.
A sto sad ti trolujes u ovom temu to je druga briga jel?
I kad pricas o klincima, nisam ti ja klinac. Zamolio bi te ako nemas nikakve druge komentare, bolje da ne komentarises, ne zelimo da se vredjamo? zar ne ili ipak je to "da"?
I ne idem ja na takmicenje pa da budem 100-115 kg. Jer znam da sanse su 0,0001 %
...