"The reason we split up the exercises is to give 48 hours of rest to the muscles, to allow them to recuperate from injury or sore- ness. At first we don't want to train the same muscles every day (there are exceptions—abdominals, calves and forearms, which we use every day and must therefore train in a different way. The muscles in the abdomen are vital to almost every body func- tion, the forearms are needed to grip, the calves to walk)".
Ovo ti je iz "The education of a Bodybuilder by Arnold Schwarzenegger".
I on je takodje radio ruke Sredu - Subotu. Samo sam ja zamenio to sa Ponedeljak i Cetvrtak..
I takodje je radio 2x ruke nedeljno, pa ako on nije istrenirao ruke dobro onda pa je radio 2x nedeljno.....
E sad sigurno ces reci da "kopiram", ne. Samo sam se informirao oko neke stvari... I dan danas citam tu knjigu..
A sto se tice natural, hah pa da naturalac sam. Razmisljam o whey proteinu, ali u iglama "steroide" nikad i necu ..
I jos jedno pitanje:
Kako druze onda objasnjavas evo ovi sto rade tesku fizicku posao. Imam rodbinu koja 5 godina radi takav posao i to svaki dan, samo nedeljom odmara nekad, ruke mu se razvile i oformile (mislim na definiciju), pa i kad radi pozu "Double Biceps", ima taj "Biceps peak"... A kilaza je negde oko 50-60kg tu negde... A ne bavi se bb, niti sa tegovima se smara...
Arnold je bio na roidsima,on je mogao da radi ruke uz dorucak,rucak,veceru i opet bi se oporavile.
Ja ti lepo kazem da se to tako ne radi,da misic ne moze da se oporavi,ili pak moze,ako odradis trening kao devojcica onda mozes i sutra da radis opet,ali ako ga dovedes do maksimuma,treba nekoliko dana da se oporavi,a naravno i naturalci rade 2x nedeljno neke delove koji za ostaju,ali taj drugi trening se zasniva na pumpanju krvi u misic i dovodjenju materija u isti a to ne ometa proces 'krpljenja' misicnih vlakana od proslog treninga,cak sta vise...
A to sto se tice "biceps peak"-a,imam drugara koji isto to ima a FUDBAL trenira,tu je kljucna rec 50-60kg,tinejder od 50-60kg je toliko mrsav da se sve vidi,ali je zato biceps kao kliker,ali boze moj sve se vidi. A mogu misliti tvoja rodbina ako je covek od 20+ godina sa 50-60kg,jel jede taj nesto ?
PS: Ne ocekujem ja da ce ovi moji postovi nesto promeniti kod tebe,ili da ces me boze moj poslusati,jer ipak ko sam ja,klinac koji ti prica pricu preko neta,ali bar se nadam da ce te zaintrigirati da se udubis i pogledas stranu o kojoj ti ja pricam pa makar da mi dokazes kako nisam u pravu.
Taj covek je druze oko 30 godina... A ima biceps peak, a kilazu je odprilike 50-60, i 60 da je. Ja imam sad 57-58. E sad cilj ovakvog treninga je da izdefinisem ruke kao sto sam kazes "Biceps peak" za "Double Biceps" poza. Kada to postignem, ne mislim inace nista lose ni o tebi niti bilo koga od ovog foruma jer svako ima pravo na svoje misljenje.
Kada gledam danasnji bodybuilding meni se smuci, sve to na steroide preterano za primer je prvi Kai Greene, pa onda Cutler kako se bese zvao Jay, a cim kazes da i Arnold spada u ovu grupu steta...
Pa dakle opravdano je ta tvrdnja s obzirom sad kako izgleda, a vido sam i "Side effecte od Steroide", pa i ne kanim da uzmem to, jer i ne znam kako bi reagovao moj organizam na iste...
Pa mislim ako bi jos smrsao, tada bi trebalo da dobijem takav izgled. Jer ipak mislim da imam jos "te masti" koje trebam se resiti za takav izgled...
A sto se tice da pogledam drugu stranu, prelistacu forum jer me doticno i interesuje Bodybuilding...
E sad jos se dvoumim oko Whey protein, i da li da uzimam ili ne.
Moj "pametni" doktor kaze da ne uzimam..
A ne vidim nijedan razlog, pre ne mnogo vreme sam testirao sve i krv i secer. Secer mi je bio 3.0 ravno, a Krv kaze da je jaka, tj da moram vise vode minimum 2-3 litre da pijem dnevno jer u sprotivno bi mi se poremetila cirkulacija
Tad sam imao 56 kg, to je bilo blizu nove godine, 27-28 decembra. A napocetku Februar meseca 2015 imao sam 57 kg.. haha.
Sutra cu postaviti sliku samo da me slika sestra, jer danas nemogu. A nemogu sam da se slikam...
PS: A sta mislis sta je on mogao jesti ako od ujutro do uvece je na posao hahah
?
To me i mene zbunjuje taj "misicni oporavak - ostecenje"...