Zdravo svima!
Iako ste ,vec milion x culi,kad od vas traze savet kako poceti trenig u teretani.Da se i ja pridruzim.Bicu vrlo kratak.
Prosao sam 40tu,trenirao sam aktivno,a danas rekreativno Muay Thai ,pre toga Boks,ali nikada se nisam ozbiljno posvetio treninzima u teretani.Iako sam savetovan da idem cesce ,jer sam pre bio mrsav. Svi moji odlasci u teretanu su bili na moju ruku ,sa prekidima. Ono sto me zanima je sledece;
1) Da me neko savetuje koje misice treniram(redosled)?
2) Koje sprave-tegove koristim ?
3) 3-4 vrste vezbe su dovoljne i one koje daju najbolje rezultate?
4) Koliko traje pauza izmedju vezbi?
Visna 1,74..Tezina 74kg.
I,da dve stvari dodam..1) Kako sam krenuo u teretanu u zadnje vreme ,a posle vezbanja u teretani imam osecaj nakon 60min. Da mi se jako spava i kao da bih se ''Srusio''.Pritisak ili padne ili me hvata Anksioznost,koju sam dobio 2015.
Inace ,pritisak pre teretane je izmedju 130do140/80do97/70do90.
Hvala unapred!
Pozdrav
pa gle..
Slobo i Stevan su ti odgovorili generalno ok
Razlog tome je sto ti ne trazis savet,vec PLAN, to zaista nema smisla da se radi iz mnogo razloga.
Da pustimo sada novac,vec razmisli racionalno
Da ti npr ja napravim plan i program i onda ti procitas i kazes
-a kako se radi ovo
- pa ti ja objasnim
pa t onda kazes,da tu spravu npr nemas u teretani
pa onda ja treba da menjam citavu koncpeciju treninga ili bar tog misica
pa onda mozes da kazes da ne mozes npr cucanj da radis,zbog kolena
pa onda se menja
itd itd
dakle
ni jedan jedini paramter nisi dao prema kojem,sve i da neko ima vremena da ti sastavlja plan i program nisi rekao osim godina,tezine itd,sto nema veze sa onim sto pitas
ali evo
1. Grudi/ledja / Noge / off dan / ruke / ramena / off of
2.zaista pitanje na koje bi trebalo pisati 2 dana ,posto samo pitanje nije definsiano aposlutno.Mislim,koje sprave i tegove da koristm?
3.sve vezbe daju rezulate ako se rade kako treba,Ne postoje najbolje ili najgore ( bench press,lat pull,squats, biceps rpegibc.,franch press, military press, rowing, kosi bench, pregib sa bucicama, ptosiak iza glave sa buccianja, hek cucanj....)
4.60 sec