Pozdrav ljudi,
Zovem se Milena i imam 17 godina, imam oko 55 kilograma i visoka sam 160cm. Imam par kilograma viška, naročito na stomaku i nogama je to vidljivo. Dosta dugo sam se bavila sportom i imam dosta jake ruke, noge i stomačne mišiće, ali preko njih dosta masnih naslaga. Bez obzira na to, zadovoljna sam svojom fizičkom spremom. Počela sam da idem u teretanu i ovakva je sutuacija otprilike. Trening izgleda ovako:
-ponedeljak(grudi i triceps)
benč pres sa kilažom sa kojom mogu da odradim 10 pravilnih ponavljanja
razvlačenje bučicama na klupi
ukrštanje s kablovima
triceps ekstenzija na lat mašini
propadanja
-sreda(noge)
čučanj
leg press
nožna ekstenzija
iskoraci sa bučicama
bilo koja izolaciona vežba za gluteus
-subota(leđa i biceps)
veslanje sa šipkom u pretklonu
veslanje sa sajlama
povlačenje na lat mašini
biceps pregib sa bučicama
hammer pregib sa bučicama
To bi bilo to što se tiče treninga, često ubacim neku bodyweigt vežbu, razne varijacije sklekova, zgibove, propadanja itd.
Dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, dodam trenig za trbuh, razne varijacije trbušnjaka...
Što se ishrane tiče, izgleda otprilike ovako:
Prvi obrok: Uglavnom to bude ovsena kaša, sa bananom ili drugim voćem, skuvana sa mlekom ili 2-3 jaja sa povrćem
Drugi obrok: Orašasti plodovi, oko 30g i neka voćka
Treći obrok(pre treninga) Pileće belo sa pirinčem ili krompirom, uz to dosta salate
Peti obrok(posle treninga):Jaja ili tunjevina sa nekom salatom
Šesti obrok: mladi sir sa povrćem ili jogurt
Kad idem pre podne u školu, treniram po podne, a kada idem po podne, onda ujutru.
Imate li nekih zamerki na moj plan treniranja i ishrane, dosta sam eksperimentisala i sa jednim i sa drugim i volela bih da čujem još par mišljenja u ovome...Takođe i neke ideje za obrok u školi su dobrodošle, jer mi je za sada najbolja varijanta da kupim piletinu u kiosku, ali dosta je skupa, tako da bih volela da čujem druge predloge..
Srdačan pozdrav!