@SlobodanS
''Toliko cimanje oko suplementacije nisam video skoro...''
Jel mozes da mi objasnis koje konkretno cimanje? To sto sam podelio desetak brojki i slozio ih u jednu pristojnu kolonu? Meni za to trebalo pola sata...Nista od gore navedenog nisam izmislio vec sam samo pokupio preporuke na ovom sajtu. Mozda deluje kao mnogo ali svaki od tih preparata preporucujete u pojedinim clancima. Tabelu sam i slozio cisto da vidim sta je od toga visak a po tebi sve je visak...hmmm...tu mi nesto ne klapa.
''Sledeca stavka,napisao si trening,suplementaciju nabubao ne znas ni ti sta si kupio i sta si radio,a ishrane nigde ?''
Da li mislis da cu tri meseca gladovati? Ili mislis da cu baciti pare na suplementaciju a da se pre toga ne informisem o ishrani? Nadam se da ne mislis...inace bih se uvredio
''Znaci ja sam zagovornik da se prvih par meseci teretane ne koristi suplementacija(mnogi se nece sloziti),ali nekako mi je realno da se telo kao telo navikne samo po sebi na promenu,na tegove,itd i da ono samo sebi da mali kickstart pre bilo koje suplementacije itd..(mozda glupa prica,ali eto neko moje vidjenje)''
Dakle ako uzmem sekiru (kramp, lopatu) i sekiram (krampam, lopatam) jedan jak trening od 45 min to znaci da moji misici nece imati nikakvog benefita od suplementacije jer je to prvi put da to radim? Pokusavam da drugacije shvatim ovo sto si napisao ali mi ne ide.
Iz tvojih odgovora na moja pitanja vidim da mi nista od gore nevedenih proizvda ne treba ni pre ni posle kardio treninga?! Ne znam kakv je tvoj kardio ali mene opasno bole noge posle trcanja ili OrbiTrekera(ili kako god da ga zovu).
''Mislim da imas puno da naucis o samom treningu,teretani,kako to sve uopsteno ide,pre nego sto se bacis na ovo cimanje sa suplementima,5-10g wheya gore dole ti nista nece znaciti. ''
Slazem se, zaista treba mnogo toga da naucim i trudim se, dosta citam i uporedjujem.Cimanje mi nije zaista cimanje narocito zbog ovog dela 5-10 grama gore ili dole...bolje je da je dole ako vec ne mora .
''Eto nadam se da sam ti odg na neka osnovna pitanja,i ishranu obavezno postavi i citaj o istoj,jer dzaba sve ako je hrana losa. pozz.''
Eto vidis kako mozes da budes pristojan i kulturan, cisto da coveku ne presedne sto je ista i pitao. Napisacu kasnije nesto o svojoj trenutnoj ishrani a sastavicu u medjuvremenu i neki preliminarni plan i postaviti par pitanja tom prilikom. Hvala na odgovorima, uzecu ih u obzir svakako.
@Pedja:
''-upotreba dve vrste sagorevaca (fat burner i L carnitin) u konstalaciji sa monohidratom i nema nekog narocitog smisla,posto je ocigledno da je "cilj" gubljenje viska kg,a pokusaj zadrzavanja odredjene snage,onda bih sigurno uzeo neki pH corect kreatin umest monohidrata,kojega bi ostavio za bulk fazu i sigurno ca bi benefiti u tom slucaju bili mnogo veci,a da ne pricam o upotrebi 20 gr kreatina u bilo kojoj varijanti kao bacanja novca i bezpotrebna prica.''
Cilj svakako jeste gubitak jos par kilograma, recimo do 5kg ne vise. Oba sagorevaca sam dodao jer sam kontao da je L-karnitin vitamin koji stimulise sagorevanje masnih kiselina na drugom principu nego li kofein, taurin i drugi dodaci iz ostalih sagorevaca. Ako sam dobro razumeo istvremeno mi nisu potrebna oba? Dalje mogu da eliminisem kreatin ili sagorevac ? U principu mogu da eliminisem oba ukoliko od njih nece biti nekog benefita sobzirom na koriscenje ostale suplementacije.Pa da ih uvedem nakon planirana tri meseca treniranja kada se vratim regularnim radnim obavezama.
''Sto se tice toga sto si rekao,da si "posegao" za whey-protenimom u nemogucnosti adekvatnog hranjenja npr,i to je jedna od greski npr,posto whey kao whey ,a da nije ukombinovan kao neki mix,uz dodatke masnoca ne cini obrok i na zalost svih nas,niti moze biti itd itd itd''
Wey sam uzeo u trenutku kada sam posle posla dolazio toliko fizicki iscrpljen da nisam imao snage ni da jedem. Budio sam se ujutru sa strasnim upalama i danima nisam uspevao da se adekvatno odmorim. Poceo sam da ga pijem rano ujutru na prazan stomak sa mlekom i nakon dolaska kuci sa posla a nekih 1-2 sata pre nego sto bih vecerao. Vrlo brzo sam se uzigao i dobio na kondiciji i snazi iako nista dodatno osim rada na poslu nisam trenirao. Kada sam posle par meseci uvideo da ne samo sto sam smrsao i ojacao vec imam i viska eneregije uveo sam trcanje a kasnije i trening tri puta nedeljno posle posla.kada sam poceo da treniram uzeo kreatin i kompleks asmino +BCAA(jedan proizvod).
Ishrana: Merica WEY cim ustanem, musli, pirinac sa suvim grozdjem posle nekih sat vremena (oko 7). Izmdju 7 i 12 pojedem par banana, jabuku ili neko drugo voce da mi otvori apetit. U 12 rucak, koji cini meso, piletina, curetina, govedina, tunjevina, losos sa pirincem, miksom povrca, podvarkom, pecurkama i obavezno salata(zelena, paradajz, kupus, krastavci-svezi kiseli, masline, crni luk) ma da ne nabrajam bas kombinujem da mi ne dosadi... salatu spremam strogo sa hladnocedjenim maslinovim uljem. Posle rucka obicno ne jedem nista do vecere, Kada treniram onda popijem amino i kreatin kada krenem sa posla a wey odmah nakon treninga pa veceram 1-2h nakon toga. Do sada nisam pio dextrozu u cilju stimulacije pankreasa, to cu svakako uvesti od 1. januara. Veceram obicno kuvana jela: Pasulj, boraniju, grasak, kupus, kako kad....znate ono kao mama kad sprema samo sto spremam sam pa i stelujem prema svojim potrebama. Gledam da bude bez zaprske i sa sto manje ulja. Naravno pojedu se tu cesto i przena jaja,przeni krompirici, punomasni sirevi, pavlake itd ali recimo sokove ne pijem, slatkise vec slobodno mogu da kazem retko kad.
Kao sto vidite ishrana je daleko od idealne ali je poprilicno zdrava i korektna. Mozda sa njom necu postici neke vrhunske rezultate ali to mi i nije cilj. Cilj mi je da sebe neviknem na redovno treniranje i da mi to postane stil zivota jer vidim koliko se bolje osecam sada kada sam skinuo dobar deo viska kilograma. Potajno zelim da mi se vide svih sest trbusnjaka ...trenutno samo ova prva dva:) ostali su iza tapacirunga.