Pozdrav svim clanovima,
Uh ne znam odakle bih pocela da Vam objasnim sta me muci.
Ovako, imam 21. godinu, i trenutno 96kg. Visoka sam 165cm.
Pocetkom godine sam imala nekih 60-65kg (previse i tad, ali nije bilo toliko lose). A onda sam zatrudnela, i u trudnoci i posle se ugojila skoro 40kg. Dosla sam do 102kg.
Pre 3 meseca sam se porodila. Cekala sam da malo prodje vremena, da mi rana zaraste, posto sam na carski rez se porodila. Pa sam sad resila da krenem da malo dovedem svoje telo i zdravlje u red.
Nikad pre nisam trenirala, bila sam relativno zadovoljna svojim izgledom, i iskreno nisam smatrala da treba. Mada sam uvidjam da je to bila jako velika greska.
Izlistala sam dosta tema ovde, ali me mnogo stvari buni, pa ako bi mi mogli pomoci molim Vas.
Planiram krenuti u teretanu vec kroz dan, dva.
Da li bi bilo pametno da odmah krenem sa nekom dijetom-rotacijama, ili da prvo neko vreme ovako vezbam, da mi telo udje u ritam. Jer kondicija i forma su mi velika nula?
S obzirom na moju kilazu, kakav kardio bi mi ste preporucili? Jer bojim se trake zbog zglobova (nikad nisam bila ovako teska i noge me bolu i posle obicnog stajanja).
Da li ga raditi pre ili posle tegova? Iz citanja sam razumela da je bolje posle treninga sa tegovima.
Sto se treninga tice, gledala bih da se neko vreme uhodavam polako. Pa bih onda podelila treninge po particijama. Jer ne smem naglo dobiti upale, ipak imam malo dete, koje moram biti u stanju da drzim.
I da, ono najvaznije, ishrana.
Pored toga sto moram da se resim sve krs hrane, gledala bih da mi se iskrana sastoji najvise od piletine i ribe.
Da li je ok npr po obrocima:
3 jajeta+50gr ovsenih
100gr belog+salata
tunjevina+krista integralnog
100gr belog+salata
Znam da je ovo malo obroka, ali jako me bune prvi i zadnji obrok. Ne znam sta bih tad jela.
Jako sam ovo oduzila, nadam se da je neko imao strpljenja da cita
PS. Htela bih da okacim 2 slike sa racunara, da mozete videti trenutno stanje stvari. Ali ne znam kako?
Nadam se da cete mi pomoci da uspem i spasem svoje zdravlje.
Hvala unapred.