Pozdrav,
Kao ponosni član nove armije
imam par pitanja što se tiče treninga sa tegovima.
Naime početnik sam ovo mi je drugi tjedan u teretani prije toga sam radio nešto malo street workout ali bitno je da se nisam makao sa stolice jedno 4 godine i te 4 godine sam pušio cigarete svaki dan po kutiju-dvije.
Imam 192cm i 70kg
Trebala bi mi neka pomoć što se prehrane tiče + treninga sa tegovima.
Listao sam ovaj forum pa se pomalo snalazim , uzeo sam tečajeve za nutricionizam makro i mikro nutritijenata sa coursera.org + ovdje se na forumu snalazim. Ali što se tiče treninga sa tegovima tu pojma nemam , čak što se imena sprava tiče znam jedino šta je benč
E toliko o meni , znam da je post po dug , izvinite al šta ću..
Imam par pitanja.
1.Kada se rade osnovne a kada izolacione vježbe i koje bi bile dobre meni kao individualcu koji nije trenirao 4 godine za početak?
2. Za momka kojem su cilj , muskulatura , proporcije i nabiti mišićnu masu pa krenuti sa rezanjem kako početi?
3. Koja je razlika i šta se dobije između tipa manje ponavljanja manje serija i veće kilaže od toga da se radi više ponavljanja više serija uz manju kilažu?
4. Do sada ova dva tjedna koji god sam mišić radio i koje god sprave radio sam 4-5 serija po 10 puta. Da li je to uredu i ako može pojašnjenje zašto?
5. Koji i zašto bi bio solidan trening za momka koji želi nabiti mišićnu masu ?
Razlog zbog kojih pitam ova objašnjenja je taj da želim što bolje razumjeti šta radim pa da bih kasnije mogao sklapati svoje treninge da non stop ne priupitkivam nekoga na forumu ili prijatelja jer sa njim trenutačno treniram on mi malo pomaže jer ide u teretanu već 2-3 godine.
Što se prehrane tiče za masu to trenutačno ovako izgleda
Obrok 1 - 100g ovšenih + 3 jaja ( 2 žumanca )
Obrok 2 - 100g pilećih prsa
Obrok 3 - mješano povrće + 100g pilećih prsa
obrok4 ( prije treninga ) 100g riže ( pirinča )
obrok5 ( poslije treninga ) - 50g pirinča + 100g fileta + whey
obrok 6 - mješano povrće + 50g pilećih prsa
prije spavanja posni sir
Trenutačno što se suplemenata tiče uzimam whey , ali planirao sam i uzeti glukozamin za zglobove jer nakon 4 godine ne treniranja i loše ishrane oslabile su mi kosti i zglobovi i planirao i mislio sam uzeti omega 3 masne kiseline
Ovo su vjerojatno pitanja koja su vas pitali milion puta ali nisam mogao naći na forumu ili nisam mogao naći pojašnjenja pa ako bi netko mogao odvojiti malo vremena pa detaljno opisati.
Hvala i pozdrav.