Novembar 01, 2024, 10:37:02 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Moj plan ishrane  (Pročitano 24646 puta)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: Moj plan ishrane
« Odgovor #30 poslato: Januar 03, 2007, 08:06:30 pre podne »
Iza mene, za razliku od tebe ne stoji iskustvo uspesnog takmicara. Vecinu znanja crpim sa raznih foruma i iz knjiga na koje naletim na netu.

Pad testosterona sam primetio zbog pada libida. Primenio sam ono sto sam citao i libido se vratio u normalu.

Misic ces hraniti proteinima, ali moras prvo da obezbedis dovoljno energije kako ne bi doslo do ketoze i deaminacije aminokiselina. Energiju obezbedjuses ne samo iz UH, vec i iz masti. Svuda sam nailazio na tvrdnje kako je za endomorfe bolje da koriste vece kolicine masti kao izvor energije (nekih 20-25%), za razliku od ostalih kojima je dovoljno 15%. Probao sam i uverio se da je tacno.

Nego da ne kvarimo decku temu, mozda bi trebalo da otvorimo novu temu i da razradimo malo bolje ovo. Verovatno bi se vise ljudi ukljucilo, a samim tim bi i diskusija bila kvalitetnija i mogoi bi vise toga da se nauci.
...

a gle ovo....zasto mislis da ja ne citam knjige i mozda i malo vise foruma od tebe??

zasto mislis da ja nisam probao tu budalstinu o kojoj ti pricas...I DA SAM JA VIDEO DA JE TO BUDALASTINA..
i na osnovu cega si ti dosao do zakljucka da ti je pao libido...mislim..koje radno mesto ti imas kada si osetio da ti je pao libido zbog ne unosenja masnoca..mislim..iskreno..boze sacuvaj....

kako znas da ti se libido vratio u normlau kada si poceo masti da gutas??/

ali ajd ovako..

pad libida ne mora da bude izazvan padom testosterona..ali jbg..na zalost na tim forumima i u tim knjigama to nije pisalo..probaj malo dalje da potrazis pa ces videti o cemu se radi...

zasto i kako mozes da tvrdis nesto o cemu kako vidim nemas pojma....izvini na izrazu ali recenica da bi misica rastao moras da mu obezbedis dovljno energije..

stari..ovo je katastrofa..

po tvojoj logoci je dovljno da jedes masti i uh i nema nikkavih problma sa hipertorofijom...

vidi sada..cudnovata rec...hieprtorfija a pored nje i hipreplazija..

e sada,.,malo potrazi sta znaci jedno a sta drugo i koje uvjete je neophodno da obezbedis da bi doslo do istih..

a ja cu ti reci samo da to nisu ni masti ni uh..

i jos nesto....ja cu se sa tobom sloziti u sve i jednoj tvrdnjui....ali....DAJ MI REZULATATE.......

priajtelju..ovde je mnogo ljudi doslo sa "znanjem",kojeg ti imas i sa besomucnim prevodjenjem studija itd..

ali kao sto sam vec rekao.....svaka stduja \ZA imas voju studiju..PROTIV...ali vi necete to da trazite vec hocete da cujete ono sto vam pase...i to je problem..

o razno raznim forumima necu ni da pricam...to ti je kao da kazes nda na ovom forumu mozes da cujes samo dobre savete..sto anravno nije tacno

ali fora je u tome da treba da zna sta je dobro a sta je lose....

Van mreže 8848

• Lightweight Member
« Odgovor #31 poslato: Januar 03, 2007, 09:12:45 pre podne »
Prva recenica iz prethodne poruke je znacila da ti pored procitanih knjiga imas i iskustvo uspesnog takmicara, a dzaba ti da procitas sve knjige ako to nisi isprobao u praksi. Znaci neki tamo alpinista ne moze da zna bolje od tebe, zato te i pitam da mi objasnis gde gresim. A ti si potpuno pogresno shvatio smisao recenice.

Citat
zasto i kako mozes da tvrdis nesto o cemu kako vidim nemas pojma....izvini na izrazu ali recenica da bi misica rastao moras da mu obezbedis dovljno energije..

po tvojoj logoci je dovljno da jedes masti i uh i nema nikkavih problma sa hipertorofijom...
To uopste nisam rekao. Vec da nije dovoljno samo unositi proteine, vec se mora obezbediti dovoljno energije kako bi ti proteine biti iskorisceni za izgradnju, a ne kao izvor energije. Znaci i P i UH (ili M) u odgovarajucim kolicinama.

Znam sta su hipertrofija i hiperplazija, ali opet, to si pitanje postavio  posto si pogredno razumeo sta sam napisao.

Ok, za libido nisam radio nikakve pretrage, mozda i nije razlog pad testosterona, ali sam postupio onako kako sam procitao da treba i sve se vratilo u normalu. Mozda se samo slucajno poklopilo.

Van mreže mrki

• Cruiserweight Member
« Odgovor #32 poslato: Januar 03, 2007, 09:37:54 pre podne »
Što se mene tiče drago mi je što se vodi lepa polemika i mogao bih samo da dodam da pad libida ne mora da bude znak pada testesterona.Za pad libida može da bude uzrok i jači stres ili čak hronični,depresija,nagle klimatske promene,čak  i neko vreme nakon adrenalinskog šoka.prijatelju vidim da te interesuju moji cm,kg i bf,to imaš zapisano tamo gde su moje fotografije pod mrki!
P:S:- SREĆAN VAM NOVI KRUG OKO SUNCA I ŽELIM PUNO ZDRAVLJA(izvinite za off)
PAMETAN ČOVEK UČI I ZABORAVLJA,INTELIGENTAN SE PODSEĆA A GLUP ZNA SVE...

Van mreže 8848

• Lightweight Member
« Odgovor #33 poslato: Januar 03, 2007, 10:11:52 pre podne »
E, pa ja sam bio skroz zaboravio ko si ti! Ti bese vozis bike.
Ja bi u svakom slucaju na tvom mestu pojacao ishranu.
Sad ce Pedja da me ubije ako kazem da ti treba jos malo masti :lol: i jos UH, a ja bi cak i proteine povecao u koliko ti finansije dozvoljavaju.

Van mreže mrki

• Cruiserweight Member
« Odgovor #34 poslato: Januar 03, 2007, 11:07:41 pre podne »
Taj sam!Verovao ti meni prijatelju ja sam od 15 avgusta do sada dobio 7kg!

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #35 poslato: Januar 03, 2007, 11:28:35 pre podne »
Što se mene tiče drago mi je što se vodi lepa polemika i mogao bih samo da dodam da pad libida ne mora da bude znak pada testesterona.Za pad libida može da bude uzrok i jači stres ili čak hronični,depresija,nagle klimatske promene,čak  i neko vreme nakon adrenalinskog šoka.prijatelju vidim da te interesuju moji cm,kg i bf,to imaš zapisano tamo gde su moje fotografije pod mrki!
P:S:- SREĆAN VAM NOVI KRUG OKO SUNCA I ŽELIM PUNO ZDRAVLJA(izvinite za off)
...

BRAVO....

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #36 poslato: Januar 03, 2007, 11:38:25 pre podne »
Prva recenica iz prethodne poruke je znacila da ti pored procitanih knjiga imas i iskustvo uspesnog takmicara, a dzaba ti da procitas sve knjige ako to nisi isprobao u praksi. Znaci neki tamo alpinista ne moze da zna bolje od tebe, zato te i pitam da mi objasnis gde gresim. A ti si potpuno pogresno shvatio smisao recenice.

Citat

To uopste nisam rekao. Vec da nije dovoljno samo unositi proteine, vec se mora obezbediti dovoljno energije kako bi ti proteine biti iskorisceni za izgradnju, a ne kao izvor energije. Znaci i P i UH (ili M) u odgovarajucim kolicinama.

Znam sta su hipertrofija i hiperplazija, ali opet, to si pitanje postavio  posto si pogredno razumeo sta sam napisao.

Ok, za libido nisam radio nikakve pretrage, mozda i nije razlog pad testosterona, ali sam postupio onako kako sam procitao da treba i sve se vratilo u normalu. Mozda se samo slucajno poklopilo.

...

PRIJATELJU..NIJE BITNO DALI SI AL[PINISTA ILI BB...BITNO JE JEDNO...A TO JE..

UZMIMO PRIMER DA SMO TI I JA PROCITALI ISTU KNJIGU...TI SI OSTAO NA TOME DA SMTRAS DA JE DOVOLJNO TO DA SI PROCITAO TU KNJIGU I DA TO STO PISE MORA BITI TAKO I SAMO TAKO I NIKAKO DRUGACIJE..

JA SAM PRIMER ONOGA KOJI JE RECIMO PROCITAO KNJIGU I TAKOJDER ME INTERESOVALO KAO I TEBE NEW AGE MUSCLE,PRISTUP ISHRANI BOGATOJ AMSTIMA ILI BILO STA DRUGO STO JE ILI STA JE DATA TEMATIKA KNJIGE...

I GLE CUDA..

JA SAM SE UVERIO DA TO NIJE TAKO JEL SAM PROBAO TO DA RADIM I REZULATTI SU BILI NIKAKVI ILI ZANEMARLJIVI DOK SA DRUGIM PRISTUPOM TJ CITAJUCI DRUGU KNJIGU ISTO SAM PROBAO NESTO DRUGO STO MI JE DALO OCEKIVANE REZUALTETE...

ALI  DA NE TUPIM MNOGO..

PRIOAJTELJU...TI IMAS TAKVU GRADJU/SUDIM PO SLIKMA KOJE SI STAVIO/,TAKO DA BI I KAMEN MOGAO DA PROVARIS..

MISLJENJA SAM DA SE MNOGO VISE OPUSTIS PO PITANJU UNOSENJA MASNOCA I OSTALIH STVARI U ORGANIZAM..

KADA SI NA PLANINI..SALZEM SE...OD PROTEINA NECES DOPSETI NA MOUNT EVERST..

ALI,TI MORA DA RAZGRANICIS JEDNO..A TO JE PRIPREME DA SE POPNES NA VRH GDE NIKAKO NE RADIS ISTI SISTEM KAO I KADA SE PENJES...MOZES DA RADIS..ALI NEMA NIKAKVE SVRHE...

TACNO JE TO STO KAZES DA JE POTREBNO UNOSITI UH I MASTI DA NE BI DOSLO DO CRPLJENJE ENERGIJE IZ PROTEINA MADA JE TO U DOMENU NAUCNE FANTASTIKE GLEDAJUCI NA SVE "DODATKE"ISHRANI KOJE DANAS IMAMO ALI NECU JA TEBI DA PRICAM O TOME..

HTEO SAM DA TI KAZEM....DA JE OPTIMALAN UNOS UH SASVIM DOVOLJAN DA SE OBEZBEDI DOVLJNO ENERGIJE ZA BILO KOJU VRSTU TRENINGA...

UNOSENJE MASTI I UH NA RACU PROTEINA SVE SA OPRAVDNJEM ENERGETKSE POTREBE JE SAMO IZGOVOR U NEDOSTATKU MOTIVACIJE ZA OZBILJNIJI RAD ILI U NEDOSTATKU NOVCA DA SE OBEZBEDI DOVLJNO PROTEINA ..

PRIIJATELJU..SVE NAS MUCI ISTI FINANCJSKI PROBLEM....ALI AKO NEMAS PARA ZA NESTO..ONA NEMA POTREBE DA SAM SEBE I DRUGE UBEDJUJES U NESTO STO NIJE NI LOGICNO A NI PRIMENJENOU PRAKSI..

JOS JEDNOM TI KAZEM...MISIC NECE RASTI OD UH I MASTI JER NISU GRADIVAN MATERIJA..

I SA MASTIMA NECES SPRECITI KATABOLZIAM...U KOLIKO TELO DOVEDES DO TE TACKE..

A ZASTO TAKO..

E TO SI VEC TREBAO MALO VISE FORUM DACITAS PA DA VIDIS RECIMO KOJU VRSTU ENERGIJE TELO TROSI POSLE DUGOTRAJNOG PREMORA ILI ZAMORA TJ RECIMO KONKRETNO BILO JE PRICE O DUGOTRAJNOM KARDIO TRENIGU...

PROBAJ DA NADJES I MNOGE STVARI CE BITI MNOGO EJASNIJE..

VERUJ MI..

Van mreže gavranac

• Middleweight Member
  • Veoma gladan
« Odgovor #37 poslato: Januar 03, 2007, 11:51:04 pre podne »
Evo jedan plan ishrane - dodushe na engleskom, ali razumece svi.

Wake 7.30 am

7.30 1 scoop whey protein 20g

8.00 breakfast cereal with skimmed milk
½ MRP* 30g

10.30 ½ MRP 22g

12.30 tuna (95g) 22 g

½ small chicken breast (60g) 18g
low fat yoghurt 7g

3.00 ½ MRP 22g

5.00 ½ MRP 22g
TRAIN

6.30 (after training) 2 scoops whey protein 40g

7.30 tuna (95g) 22g
½ small chicken breast (6g) 18g
low fat yoghurt 7g

10.00 2 scoops weight gain 25g

11.30 1 scoop whey protein 20g

11.30 bed

Shta mislite o ovome?
Bolje ispasti glup, nego iz autobusa.

Van mreže mrki

• Cruiserweight Member
« Odgovor #38 poslato: Januar 03, 2007, 12:00:02 posle podne »
Još nešto,ja sam već neznam koliko meseci na forum u i crpim sve pametno i logično  sa njega  a pogotovo sve što se tiče ishrane ali ipak još uvek nemogu da odredim u kojoj brzini mi je metabolizam i obično mi dnevni unos varira od 2700 do 3200cal.Izgleda da me zeza strpljenje ili strah od kalorijskog deficita ali sam siguran da mi fali iskustva.Neznam da li ste vi imali nakada ovakve zbunove kao ja ali je to tako kod mene!

Van mreže mrki

• Cruiserweight Member
« Odgovor #39 poslato: Januar 03, 2007, 12:02:38 posle podne »

Wake 7.30 am

½ MRP* 30g

10.30 ½ MRP 22g

12.30 tuna (95g) 22 g

low fat yoghurt 7g

3.00 ½ MRP 22g

5.00 ½ MRP 22g
TRAIN

7.30 tuna (95g) 22g
low fat yoghurt 7g

11.30 bed

Shta mislite o ovome?

What is it a MRP?

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #40 poslato: Januar 03, 2007, 12:08:43 posle podne »

Wake 7.30 am

½ MRP* 30g

10.30 ½ MRP 22g

12.30 tuna (95g) 22 g

low fat yoghurt 7g

3.00 ½ MRP 22g

5.00 ½ MRP 22g
TRAIN

7.30 tuna (95g) 22g
low fat yoghurt 7g

11.30 bed

Shta mislite o ovome?
..

a sto na entglpeskom buraz..nisi ti englez...znaci..ovo nije tvoj plan nego neki kopiran jel??/

Van mreže gavranac

• Middleweight Member
  • Veoma gladan
« Odgovor #41 poslato: Januar 03, 2007, 12:16:48 posle podne »
Jes Pedja dis iz kopi-pejst!  :D  :D  :D
Poslao mi ortak neki E-book sa tako tim stvarchicama, pa reko da pitam shta kazete na ovaj plan ishrane, da li treba neshto dodati ili oduzeti?
Bolje ispasti glup, nego iz autobusa.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #42 poslato: Januar 03, 2007, 12:18:45 posle podne »
ako je cilj masa..sasvim ok variajtn sa tim sto bih u poslednji obrok bacio ella sir...

Van mreže Bane_NS

• Lightweight Member
« Odgovor #43 poslato: Januar 03, 2007, 01:04:09 posle podne »
What is it a MRP?

Meal Replacement Powder

Van mreže Big_Rasha

• Cruiserweight Member
« Odgovor #44 poslato: Januar 03, 2007, 01:55:30 posle podne »

Wake 7.30 am

½ MRP* 30g

10.30 ½ MRP 22g

12.30 tuna (95g) 22 g

low fat yoghurt 7g

3.00 ½ MRP 22g

5.00 ½ MRP 22g
TRAIN

7.30 tuna (95g) 22g
low fat yoghurt 7g

11.30 bed

Shta mislite o ovome?
Ovo ima samo jednu svrhu... Reklamiranje suplemenata... Svi ovi dodaci ce te kostati kao Svetog  Petra kajgana... Kupis lepo hranu... Protein na peazan stomak???