Novembar 01, 2024, 10:35:27 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Moj plan ishrane  (Pročitano 24645 puta)

Van mreže Remetik

• Super-heavyweight Member
Odg: Moj plan ishrane
« Odgovor #15 poslato: Decembar 30, 2006, 04:17:56 pre podne »
Evo moj plan ishrane koji sam skroz promenio od skoro.Jer sam vise izmoren od briga oko ishrane i poceo sam da jedem sve sto je ispred mene!``P.s Vreme je od prilike``!
1.Budjenje 9h!:7celih jaja,200gr domaceg sira,i po jednu sniclicu!
2.Drugi 10:30:!Whey50gr,dekstroza,3gr creatina!
3.pre rucka:12h!!:1kg jabuka i  1 tabletica oligovita sa kriglom limunade i jednim bebiplexom.
4.RUcak 1:30!Povrce koje spremi keva plus 3 sniclice!(pilece ili curece)
Spavanje......
5.Pre treninga 4:30!sniclu sa nekom salotam it to puno salate bar 400gr!
6.Posle treninga(ovaj obrok OBOZAVAM,cim izadjem iz teretane)50gr cipiripi table sa 30gr wheya!1tab oligovita
7.Kad stignem kuci 7h  omlet od 7-8 belanaca sa 300gr domaceg sira!
8.9h  tunjevina 120gr!sa 20gr manjemasne pavlake,i casa surutke.
9.10:30 pred spavanje ispijam 30gr wheya i 5gr cratina i 50gr dekstroze.
.....comp,filmovi,...
SPAVANJE!

Ja sam dobio kiselinu dok sam citao!

Van mreže sasacg

• Admin
  • Get up you son of a bitch,'cause Mickey loves you!
    • http://www.realx3mforum.com
« Odgovor #16 poslato: Decembar 30, 2006, 12:10:20 posle podne »
Ima ovde OK stvari-jaja,tunjevina,piletina,povrce..ali kilo jabuka,dekds pred spavanje,surutka,(beBiplex :lol:)...necu da komentarisem.Potrazi malo po forumu,neki ljudi  su vec iznosili svoje predloge...
« Poslednja izmena: Decembar 30, 2006, 12:14:09 posle podne sasacg »
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !!!

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #17 poslato: Decembar 30, 2006, 05:08:06 posle podne »
ma batalitye se lanenih i ostalih ulja...

Van mreže Corey

• Heavyweight Member
« Odgovor #18 poslato: Decembar 30, 2006, 08:19:30 posle podne »
Što ?

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #19 poslato: Decembar 31, 2006, 08:49:43 pre podne »
Što ?
...

PA IZ PROSTOG RAZLOGA STO JE TO NESTO STO JE ZAHVATILO LJUDE U ZANDJE VREME...

SLAZEM SA SA 1 CAPS OMEGA 3..

SVKI DRUGI OBILK JE SAMO NESTO STO TI NIJE POTREBNO..

TI AKO SE PRAVILNO I OZBILJNO HRANIS....UNETI CES DOVLJNO MASNOCA KOJE SU TI POTREBNE IZ HRANE KOJU UNOSIS..

MANI SE RECENICA..ZDRAVE MASNOCE I TE FORE..

SAM PROBAJ DA SLOZIS KOCKIKCE PA CES DA VIDS ZASTO JE TO TAKO...

Van mreže mrki

• Cruiserweight Member
« Odgovor #20 poslato: Decembar 31, 2006, 08:10:40 posle podne »
E sad sam sra;unao i ispada ovako> 260 uh, 225 prot, 26.3 masti
 hvala puno na savetima,ima tu jos mnogo toga da se ispravi.Nego reci te mi sta hasate pred spavanje
PAMETAN ČOVEK UČI I ZABORAVLJA,INTELIGENTAN SE PODSEĆA A GLUP ZNA SVE...

Van mreže sasacg

• Admin
  • Get up you son of a bitch,'cause Mickey loves you!
    • http://www.realx3mforum.com
« Odgovor #21 poslato: Januar 01, 2007, 05:30:40 pre podne »
Ella sir!!!
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !!!

Van mreže 8848

• Lightweight Member
« Odgovor #22 poslato: Januar 01, 2007, 11:13:41 pre podne »
1) Lose si racunao. Imas 45-50g M, 270g P, 300g UH
2) Povecaj unos masti. Mozes da ubacis npr 2 zumanca uz one belance, laneno u 13 h i ribllje sa posnim pred spavanje.
3) Dobro bi bilo da ti i drugi obrok nakon treninga bude P+UH (samo vidi da to ne budu skrobni UH, vec neka salata tipa brokoli i sl). Vidi ako mozes da iskombinujes nekako da nakon treninga imas 3, a ne 2 obroka. PWM, pa P+UH, pa posni pred spavanje.
4) Naprevio sam lapsus u prethodnoj poruci. Ubaci brze UH u 19h, ili zameni obrok u 17h nekim P+UH obrokom.
5) Kao sto sam vec rekao fale ti proteini u prvom obroku.
« Poslednja izmena: Januar 01, 2007, 11:51:13 pre podne 8848 »

Van mreže Sansei

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #23 poslato: Januar 01, 2007, 08:54:05 posle podne »
Ok,u svakom slucaju hvala na komentarima.Znam i ja da je katastrofa jelovnik,videcu da uzmem od nekog ko je vec postavio svoj jelovnik.
a i  neprkaktikujem od skoro taj jelovnik,jer sam ima grip vec dve nedelje pa mi je unos proteina zbog slabog apetita bio 100gr,jeo sam ko u logoru da sam.Ali evo od nove godine krecem sa novim jelovnikom.Pozz svima i SRECNA NOVA!

Van mreže Sansei

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #24 poslato: Januar 01, 2007, 10:08:10 posle podne »
E da da naglasim da mi interesovanja nisu vise za takmicarski body bilding kao sto sam planirao jer sam shvatio da nemogu zbog finansija a i genetike da priustim sebi da se bavim profesionaln ovim sportom.Ali zato sam poceo da se ineresujem za strongman i poceo sam sa pobratimom da pravim poligon sa jedno 4-5 stvarcica koje imaju na strong men.Ali nigde nemogu da nadjem njihov program ishrane i nacin treniranja i u teretani a i sa ti stvarcicama!Pa cenio bi bilo kakvu pomoc u vezi toga!(programa ishrane i treniranja)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #25 poslato: Januar 02, 2007, 12:59:10 posle podne »
1) Lose si racunao. Imas 45-50g M, 270g P, 300g UH
2) Povecaj unos masti. Mozes da ubacis npr 2 zumanca uz one belance, laneno u 13 h i ribllje sa posnim pred spavanje.
3) Dobro bi bilo da ti i drugi obrok nakon treninga bude P+UH (samo vidi da to ne budu skrobni UH, vec neka salata tipa brokoli i sl). Vidi ako mozes da iskombinujes nekako da nakon treninga imas 3, a ne 2 obroka. PWM, pa P+UH, pa posni pred spavanje.
4) Naprevio sam lapsus u prethodnoj poruci. Ubaci brze UH u 19h, ili zameni obrok u 17h nekim P+UH obrokom.
5) Kao sto sam vec rekao fale ti proteini u prvom obroku.
..

aj ovako..zasto da poveca uos masti??/

Van mreže 8848

• Lightweight Member
« Odgovor #26 poslato: Januar 02, 2007, 03:58:12 posle podne »
Prvo, hteo bi da kazem mrkiju da nije dao dovoljno podataka, pa zbog toga moze dobiti i neki pogresan savet. Visina? Tezina? Procenat masti (otprilike)? Staz? Telesni tip?...

Kad das ove podatke mocicemo da damo kvalitetniji odgovor.

@Pedja
Ako pretpostavimo da ima 60-65 kg, onda mu verovatno odgovara ovaj dnevni unos.
Ali pretpostavimo da je prosecne visine i tezine za nekog ko se ne bavi bb (npr 180cm i 75kg sa 15% BF). Onda mu je ovih 2700 kcal premalo. Namece se sledece - mora vise da jede.

E, sad sta povecati? UH ili masti (pretpostavimo da je 270g proteina sasvim dovoljno, osim u koliko nema +90 kg, ili ako vec nema dosta mesa na sebi). Tu sad kljucnu ulogu igra brzina metabolizma. Ako je endo, sigurno nece ici na preko 300-350 g UH, vec ce to povecanje biti na racun masti. Ali, pretpostavimo da je ekto. Onda bi slobodno mogao da poveca UH, pa nece imati potrebe za drasticnim povecanjem masti.
Ali ovo su sve pretpostavke. Kad da vise podataka, dobice precizniji odgovor.

Ali postoji jos jedan veoma bitan razlog. Usled premalog unosa masti (a 45g to jeste) i holesterola (koji takodje premalo unosi) docice do pada testosterona. Zato mu preporucujem 2-3 zumanca dnevno (uz suplementaciju cinkom i magnezijumom) kako bi izbegao taj problem.

Meni je svodjenje masti na ispod 70g i izbacivanje namirnica bogatih holesterolom uvek rezultiralo padom testosterona. A onda sam citao neki clanak u kom kaze da se smanjivanjem masti na 10-15% i manje (misli se na udeo energije dobijene iz masti u odnosu na ukupnu energiju) zatvara testikularna proizvodnja testosterona. Da unos masti direktno regulise rad enzima 17beta-hydroxysteroid dehydrogenaze koji pretvara androstendion u testosteron. (ovo ti sigurno razumes mnogo bolje od mene)

Ispravi me ako gresim.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #27 poslato: Januar 02, 2007, 05:06:33 posle podne »
vidi...ja imam jako mnogo pitanja koje bih ti veoma rado postavio....ali onda ce ova tema da ode u drugom pravcu pa cu ti postviti samo jedno,..

KAKO SI ZNAO DA TI JE DOLSO DO PADA TESTOSTERONA???

ovo da ti je taj test pao zbog ne unosanje masti necu ni da komentarisem....samo cisto informativno...kako si znao da ti je testosteron pao ????

stari..isrekno...mani se citanja glupih tekstova i izvodjenja zakljucaka iz istih..pogtov ako nemas iskustva u celoj prici...milism na empirijsko iksutvo a ne na google iskustvo...

pusti terminologiju tipa -17beta-hydroxysteroid dehydrogen-...veruj mi na rec...

i za kraj..unos od 2-3 zumanca se podrazumeva...ali tovarenje i besomucno ispijanje maslonovog i ostalih zdravih ulja imasti je budalstina..

kao sto vec rekoh.....onoliko masti koliko ti je potrebno tj tvom organizmu ti ces uneti putem hrane ako se kvalitetno hranis....

ako ne...onda zajebi sve i okrenes se necem drugom....

e da...i jos jedna stvar..neznam..kako mozes samo da napises i matematckih obradis coveka kojega i ne poznajes??.

kakve veze endo,ekto,mezo telsesni tip veze iam sa unosenjem masti i postiaznju nejgovog cilja..a to je amsa..

da bi misic rastao.....on mora da se hrani.....a hraniti ga neces isruno mastima shefe....hrani se belancevinma..

energija se dobija iz uh ...ali to ti znas.

e sada....gde se ljudi gube u celoj toj prici oko tih mistery masti..meni stvarno nije jasno....

mislim da bi trebalo da pitas jos nekoga sa foruma ko zna kako se gradi i radi misic..."kakve oni masti koriste"da ne bude samo da ti ja odgovaram ovde..

Van mreže Remetik

« Odgovor #28 poslato: Januar 03, 2007, 02:55:55 pre podne »
Ja ne znam sto se ljudi zaludjuju sa tim mastima i ostalim sranjima, umesto da se posvete nekim mnogo vaznijim stvarima...tipa: kako poboljsati trening kvalitativno i kvantitativno...kako telu obezbediti neophodan unos hrane i energije neposredno posle treninga, a pritom ne preterati, ali uneti dovoljno i u isto vreme ostati ekonomican koliko je to moguce...

Van mreže 8848

• Lightweight Member
« Odgovor #29 poslato: Januar 03, 2007, 04:18:26 pre podne »
Iza mene, za razliku od tebe ne stoji iskustvo uspesnog takmicara. Vecinu znanja crpim sa raznih foruma i iz knjiga na koje naletim na netu.

Pad testosterona sam primetio zbog pada libida. Primenio sam ono sto sam citao i libido se vratio u normalu.

Misic ces hraniti proteinima, ali moras prvo da obezbedis dovoljno energije kako ne bi doslo do ketoze i deaminacije aminokiselina. Energiju obezbedjuses ne samo iz UH, vec i iz masti. Svuda sam nailazio na tvrdnje kako je za endomorfe bolje da koriste vece kolicine masti kao izvor energije (nekih 20-25%), za razliku od ostalih kojima je dovoljno 15%. Probao sam i uverio se da je tacno.

Nego da ne kvarimo decku temu, mozda bi trebalo da otvorimo novu temu i da razradimo malo bolje ovo. Verovatno bi se vise ljudi ukljucilo, a samim tim bi i diskusija bila kvalitetnija i mogoi bi vise toga da se nauci.